Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τυφώνας»: Το υπερσύγχρονο πλοίο – καθαριστής που διώχνει τα απορρίμματα από τις Ελληνικές παραλίες…(Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2021 21:25

Ονομάζεται «Τυφώνας» και ουδεμία σχέση έχει με το φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για το όνομα του υπερσύγχρονου, μήκους 72 μέτρων πλοίου, που πλέει στις Ελληνικές θάλασσες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποστολή του είναι να απομακρύνει απορρίμματα από το βυθό της θάλασσας κατά μήκος των ακτογραμμών.

Το νορβηγικής κατασκευής πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη έχει καθαρίσει μέχρι στιγμής πάνω από 1453 παραλιακές περιοχές σε βάθος έως 100 μέτρων και η δράση του συνεχίζεται απρόσκοπτα. Κυκλάδες, βόρειο Αιγαίο, Σαρωνικός και Θερμαϊκός κόλπος, Κρήτη, Σποράδες, Πελοπόννησος, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που έχουν «ελευθερωθεί» από τόνους θαλάσσιων απορριμμάτων χάρη στον «Τυφώνα» που λειτουργεί παράλληλα και ως ερευνητικό πλοίο που φιλοξενεί επιστημονικές ομάδες που μελετούν τη θαλάσσια ρύπανση στην Ελλάδα.



Πρόσφατα ο «Τυφώνας» κέρδισε το βραβείο «Sustainability Award» για τη σπουδαία δράση του στη διοργάνωση Lloyd΄s List Greek Shipping Virtual Awards και συνεχίζει… Σκοπός του ο συνεχής καθαρισμός της συνολικής ακτογραμμής της χώρας και η απόδοση καθαρών ακτών στους κατοίκους και επισκέπτες των παράκτιων περιοχών.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr