Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιλοτικό Πρόγραμμα Σχεδιασμού και Εφαρμογής Αστικής Ξενάγησης στην Πόλη της Ερμούπολης

15 Απριλίου 2014 18:26

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικά με το Τμήμα Σχεδιάσης Προϊόντων και πληροφοριακών Συστημάτων

 που εδρεύει στη Σύρο και της πρακτικής άσκησης που  παρέχει σε φοιτητές του Τμήματος πρότεινε την υλοποιεί Πιλοτικό Πρόγραμμα Σχεδιασμού και Εφαρμογής Αστικής Ξενάγησης στην Πόλη της Ερμούπολης και σε επιλεγμένα ιστορικά ακίνητα της, δημόσια ή ιδιωτικά, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα βασίζεται στις αρχές του Service Design και θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Σύρου.

Σε πρώτο επίπεδο σχεδιασμού και εφαρμογής επιλέχθηκε μία συγκεκριμένη διαδρομή εντός της πόλης που συμπεριλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα τμήματα της και μερικά από τα σημαντικότερα ακίνητα δημόσια (κτίριο Αναπτυξιακής Εταιρίας, Περιφέρειας, Μέγαρο Πρασαδάκη επιμελητήριου Κυκλάδων, θέατρο Αππόλων) και ιδιωτικά (κτίριο οικογένειας Κοή, μουσείο Κυβέλη, ξενοδ Πλόες). Μεταξύ των ακινήτων που προτάθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το κτίριο του Επιμελητηρίου (οικ. Πρασαδάκη) λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής του αξίας.

Η πρώτη επίσημη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης των δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορταζ μεγάλων έντυπων μέσων της χώρας που θα επισκεφθούν τη Σύρο ως προσκεκλημένοι της Περιφέρειας τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος δήλωσε: «Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία συνέχεια της πρωτοβουλίας για την συντήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη των ακινήτων των κληροδοτημάτων της Σύρου, της υποψηφιότητας της Ερμούπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και του εορτασμού των 150 χρόνων λειτουργίας του Θεάτρου Αππόλων. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην πόλη και στο νησί ως τουριστικό προορισμό, γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης για την επιλογή της Σύρου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ευελπιστούμε ότι η πιλοτική αυτή διαδρομή ξενάγησης, με τη συμμετοχή αργότερα και άλλων κτιρίων του νησιού θα αποτελέσει γρήγορα ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο που θα προσδώσει στο νησί μία συγκεκριμένη ταυτότητα προορισμού που ταιριάζει στο νησί της Σύρου»

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr