×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων καταγγέλλει...

14 Ιουλίου 2014 22:53

Η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος καταγγέλλει την επιζήμια και καταχρηστική φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης εις βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου μας, η οποία με την επιβολή φόρου ακίνητης

περιουσίας, αυξημένου έως και 2000% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, δείχνει να έχει ένα και μόνο σκοπό: την απόλυτη εξαθλίωση των επιχειρήσεών μας και το σβήσιμό τους από το «χάρτη» της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ένα ξενοδοχείο 1.100 τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει 465,00 Ευρώ ΦΑΠ, τη στιγμή που ένα τουριστικό κατάλυμα αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 7.645,00 Ευρώ ΦΑΠ.

Το παράλογο είναι ότι αυτός ο τρόπος φορολόγησης, για το υπουργείο Οικονομικών και γενικότερα για την Κυβέρνηση ονομάζεται δημοκρατία, δικαιοσύνη και ίση κατανομή φορολογικών βαρών.

Ο κύριος πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί προσωπικά από τον πρόεδρο της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για το θέμα και τον παρακαλούμε να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν στο υπουργείο Οικονομικών να καταστρατηγούν το νόμο περί ειδικών κτιρίων χρησιμοποιώντας μια υπουργική απόφαση του 1996 και να τον εφαρμόζουν επιλεκτικά και προκλητικά μόνο για το 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας, ενώ το υπόλοιπο 50% είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε και ζητάμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη το μέγεθος και η δυναμική του κλάδου μας, καθώς και η συνεισφορά του όχι μόνο στον τομέα της απασχόλησης, δεδομένου ότι υπό τη «σκέπη» του βρίσκονται 40.000 επιχειρήσεις δυναμικότητας 500.000 κλινών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 100.000 εργαζομένους, αλλά και η συμβολή του στο 50% των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό.

Ένας κλάδος, ο οποίος στηρίζει την περιφερική οικονομία της χώρας και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Ας αναζητηθούν λοιπόν οι ευθύνες, σε αυτούς οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα και το λαό σε αυτήν την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Και σε αυτούς σίγουρα δεν ανήκουν οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

Για αυτό ζητάμε να δοθεί άμεσα οριστική λύση στον τρόπο υπολογισμού του φόρου ακινήτων και να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις μας στο καθεστώς των ειδικών κτιρίων, όπως ο νόμος ορίζει, με κριτήριο το ειδικό σήμα λειτουργίας τους.

Με τιμή, για τη ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,

ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr