Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφαλάτωση Σχοινούσας

13 Αυγούστου 2014 11:34

Tέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 400 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα, καθώς και η παλαιότερη μονάδα δυναμικότητας 100 κυβικών, επιλύοντας

έτσι το μείζον πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού. Το αφαλατωμένο νερό έχει ήδη διοχετευτεί στο δίκτυο ύδρευσης της Σχοινούσας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της σε ποιοτικό πόσιμο νερό.

Η τελετή παράδοσης του έργου έγινε την Παρασκευή 8 Αυγούστου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως φορέα υλοποίησης του έργου και την παρουσία τοπικών παραγόντων της Σχοινούσας.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε τα εξής:

«Με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωση, η δαπανηρή μεταφορά νερού με υδροφόρες αποτελεί πλέον παρελθόν. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση της μονάδας στο Κουφονήσι και στη Δονούσα, επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης των Μικρών Κυκλάδων, καθώς η αφαλάτωση σημαίνει άριστης ποιότητας νερό για όλους.

Το έργο των αφαλατώσεων σε συνδυασμό με την εγκατάσταση Σταθμών Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων και στα τέσσερα μικρά νησιά του Δήμου μας αποτέλεσαν, από την ανάληψη των καθηκόντων μας, βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Επιλύουμε τα δύο σημαντικότερα προβλήματα για τις υποδομές των Μικρών Κυκλάδων, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την υδροδότηση των νησιών. Με συνέπεια θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον πολυνησιακό Δήμο μας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr