Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αμοργό έγιναν όλοι παιδιά με το Bluestarino Festival 2021

16 Οκτωβρίου 2021 13:26

Μουσική, χορός, τραγούδι, βιωματικές εικαστικές δράσεις, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα και πάνω από όλα, χαρά και ελπίδα !!! O Bluestarino, η αγαπημένη μασκότ όλων των νησιωτών, μικρών και μεγάλων, σκόρπισε χαμόγελο και γνώση σε όλους τους μαθητές της

Αμοργού, μέσα από το καινοτόμο και πρωτοποριακό Bluestarino Festival 2021 που διοργάνωσε η BlueStar Ferries με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων και σε συνέχεια της πολυετούς και συνεπούς παρουσίας της στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού.

Το Σαββατοκύριακο 9&10 Οκτωβρίου η πολυπληθής και γεμάτη θετική ενέργεια ομάδα του Bluestarino Festival 2021 έστησε σε όλη την Αμοργό μια πολύχρωμη γιορτή μέσα από την οποία οι μαθητές κατανοήσαν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ήρθαν σε ουσιαστική επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, εξοικειώθηκαν με διάφορες μορφές τέχνης και ανακάλυψαν νέες δεξιότητες.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε το κεντρικό μήνυμα του Festival μέσα από το εικαστικό πρόγραμμα «Θαλασσογραφίες», τη βιωματική εκπαιδευτική δράση « Νιρέτα- Καρέτα», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πλανόδια βιβλιοθήκη: Ώρα να σώσουμε τη θάλασσα!», το ψυχαγωγικό οικογενειακό πρόγραμμα «Νεφελοκοκκυγία, Παιχνίδια του νερού και του ουρανού» και το σεμινάριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Μέσα από το «Chemistry Show and Experts» παιδιά, έφηβοι και ενήλικες ήρθαν σε επαφή με το μαγικό κόσμο της επιστήμης, η εικαστική δράση «Street Art» έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές για ξεχωριστές δημιουργίες και η 7η τέχνη είχε τη τιμητική της θέση μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε κινηματογράφο». Το κωμικό μιούζικαλ «Charmin Arthur» και το μουσικό πρόγραμμα «Tech Chicada» καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

Το Bluestarino Festival 2021 στην Αμοργό δεν θα μπορούσε να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων, την συμμετοχή των γονιών, την υποστήριξη των τοπικών επιχειρηματιών και την παρουσία της ΕΔΟΚ. Για όλου αξίζουν ιδιαίτερες και ξεχωριστές ευχαριστίες. Να τονιστεί πως τηρήθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις του Festival το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία από τον covid19

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Το BlueStarino Festival μας έκανε να νιώσουμε αισιόδοξοι για το μέλλον, μας έκανε να νιώσουμε όλοι παιδιά! Ευχαριστώ την Blue StarFerries και όλους τους συντελεστές του Festivalπου πρόσφεραν χαμόγελο και γνώση στα παιδιά μας. H Blue Star Ferries είναι δυναμικός υποστηρικτής στην προσπάθεια μας για προβολή της Αμοργού και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα