Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όργιο αυθαιρεσιών στη Μύκονο - Πρόστιμα σε 180 παράνομες οικοδομές

23 Οκτωβρίου 2021 19:50

Η επίσκεψη του κλιμακίου της Αρχής Διαφάνειας στην Πολεοδομία Σύρου έγινε με αφορμή την καταγγελία που έχει υποβάλει, εδώ κι ένα χρόνο, γνωστός μεσίτης του νησιού

Λίστα με 36 ακίνητα εις βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες εξέτασε το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που βρέθηκε στη Σύρο πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Τα μέλη του κλιμακίου πέρασαν την πόρτα της Πολεοδομίας Σύρου, προκειμένου να ερευνήσουν αν οι καταγγελίες για τα ακίνητα έχουν ελεγχθεί από τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, αν έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα κι αν έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι σύννομες διαδικασίες.

Η επίσκεψη του κλιμακίου της Αρχής Διαφάνειας στην Πολεοδομία της Σύρου έγινε με αφορμή την καταγγελία που έχει υποβάλει εδώ κι ένα χρόνο περίπου προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, γνωστός μεσίτης του νησιού, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι οι πολεοδομικές υπηρεσίες σε Σύρο και Μύκονο, κάνουν τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες παραβάσεις, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κύκλωμα και μάλιστα πολύ καλά οργανωμένο που βρίσκεται πίσω απ’ όλες σχεδόν τις παράνομες οικοδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την αρχή του έτους έως σήμερα, έχουν εντοπιστεί στη Μύκονο 180 αυθαίρετα στους ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα.

Ωστόσο, όσοι επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες στο κυκλαδίτικο νησί δεν πτοούνται και προχωρούν σε ενστάσεις στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ( ΣΥΠΟΘΑ) τα οποία έχουν την αρμοδιότητα να εξετάζουν προσφυγές κατά των πορισμάτων των ελεγκτών δόμησης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν και δικαιώνονται. Όπως λένε καλά γνωρίζοντες στο protothema, αν η Αρχή Διαφάνειας και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος στην αυθαίρετη δόμηση, θα πρέπει να ξεκινήσει την έρευνα της από το ΣΥΠΟΘΑ και από τα σκεπτικά των αποφάσεων που δίνουν «συγχωροχάρτι» στους αυθεραιτούντες.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα