Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mtc Group: Προωθητική ενέργεια στο Λονδίνο για τον γαμήλιο τουρισμό

01 Δεκεμβρίου 2022 17:07

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τοπ 5 των γαμήλιων προορισμών στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Υπολογίζεται ότι το 2019, στην Ελλάδα, τα σωρευτικά έσοδα του κλάδου άγγιξαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχεται από ανώτερα και ανώτατα οικονομικά στρώματα και από δυναμικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως είναι η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο καιοι αραβικές χώρες. Επιπρόσθετα, η μέση δαπάνη κάθε επισκέπτη είναι τετραπλάσια της μέσης δαπάνης των τουριστών αναψυχής που επισκέπτονται τη χώρα μας.Σύμφωνα με στοιχεία της Kuoni, η μέση δαπάνη που παρουσιάζει ο γαμήλιος τουρισμός έχει αύξηση φέτος κατά 13% έναντι του 2019 και διαμορφώνεται σε 9.045 λίρες έναντι 7.985 λίρες προ πανδημίας. Ο λόγος είναι ότι τα ζευγάρια αναβαθμίζουν τις πτήσεις τους, τα δωμάτια και τις εμπειρίες προορισμού. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία καταλαμβάνουν επίσης μεγαλύτερο μερίδιο στις κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών, φτάνοντας στο 40% έναντι 28% το 2019.

Σε όλους τους ταξιδιωτικούς κλάδους την τελευταία διετία, οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής βρίσκονται σε άνθιση. Η Sandals and BeachesResorts αποδίδει την τάση αυτή στο γεγονός ότι τα ζευγάρια τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοί προορισμοί είναι ανοικτοί και έχουν λιγότερο μπερδεμένα πρωτόκολλα εισόδου. Η Kuoni αναφέρει ότι το 2021 οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής ήταν περισσότερες απο ποτέ, καθώς τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν το καλοκαίρι αναζητούσαν αναχώρηση τελευταίας στιγμής τον Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη, η Ιταλία και η Ελλάδα παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για γάμους και γαμήλια ταξίδια, σύμφωνα με τις Kuoni και PerfectWeddings Abroad. Η AmalfiCoast είναι δημοφιλής γιατί εμπνέει ρομαντισμό και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δημοφιλείς για μεγάλα γαμήλια πάρτι, για τις ανταγωνιστικές τιμές τους, την εύκολη προβασιμότητα και τις κοντινές πτήσεις.

Πρόσφατα, ο ΕΟΤ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA) για την προβολή του γαμήλιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα . Ειδικότερα, η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και GDPA περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη συνεκτική και συντονισμένη προώθηση του κλάδου των εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Σημαντικοί άξονες της σύμπραξης είναι η παραχώρηση περιεχομένου από πλευράς GDPA προς τον ΕΟΤ, η υλοποίηση εξειδικευμένων FAM και Media Trips, η προβολή του γαμήλιου τουρισμού σε εκθέσεις, εκδηλώσεις και workshops και η δημιουργία ενεργειών προώθησης σε αναλογικό και ψηφιακό περιβάλλον.

Η MTCGROUPδιαβλέποντας έγκαιρα τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, που περιλαμβάνει, πέρα από τις γαμήλιες τελετές, τα γαμήλια ταξίδια και τις ανανεώσεις όρκων, τρία στοιχεία – κίνητρα ταξιδιών και μάλιστα σε εκτός αιχμής περίοδο και με αυξημένη μέση κατά κεφαλή δαπάνη, φρόντισε έγκαιρα για την ουσιαστική προώθησή της σε αγορές στόχους, όπως είναι η βρετανική.Έτσι, σήμερα Πέμπτη, η Τήνος , Η Ελαφόνησος, Η Πάρος και η Μήλος θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο. Τους προσκεκλημένους θα προσφωνήσει η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Η σχετική προετοιμασία άρχισε από τον περασμένο Αύγουστο χάρη στην αγαστή συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και με την προσωπική φροντίδα της Διευθύντριας κυρίας Ελένη Σκαρβέλη, αλλά και στην ευγενική φιλοξενία του Έλληνα Πρέσβη κ. Ιωάννη Ραπτάκη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα