Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη του Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

18 Ιανουαρίου 2023 13:06

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκετηνΤρίτη 17 Ιανουαρίου ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας κ. ErikHolmgren, συνοδευόμενος από τον Ειδικό επί Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, εν όψει της επίσκεψής τους στη Σύρο για τα εγκαίνια του νέου κέντρου καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού της Cisco.

Τους εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες των νησιών κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε κυρίως στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, καθώς και στις ενέργειες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Από την πλευρά του ο κ. Holmgrenτόνισε πώς για να κατανοήσει κανείς τη δυναμική της Ελλάδας χρειάζεται να ταξιδέψει και πέρα από τις μεγάλες πόλεις και πως οι Κυκλάδες αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και ρυθμό ανάπτυξης το καθένα και πως η διαχείριση και η διατήρηση των ισορροπιών αποτελεί μια μοναδική πρόκληση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα