Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ!

16 Μαρτίου 2023 16:29

Το ολοκαίνουργιο (και επισκέψιμο!) Τυροκομείο της στο Γλινάδο της Νάξου παρουσίασε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Στην κάμερα μίλησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης.

Ο Δ. Καπούνης εξέφρασε την ελπίδα του ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας και όλης της χώρας, με το έργο αυτό και σε συνδυασμό με το Τυροκομείο το οποίο η Ε.Α.Σ. θα δημιουργήσει στα ορεινά του νησιού μας «θα πάμε πολύ καλά όσον αφορά στην παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και των υπόλοιπων προϊόντων μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολίτης υπογράμμισε πως «το νέο Τυροκομείο αποτελεί μια μεγάλη αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ΕΑΣ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ένα τυροκομείο ελβετικού τύπου. Η Ελβετία είναι μια χώρα με μεγάλη παράδοση στον χώρο της τυροκομίας και έχει και άλλες αρετές, όπως αποτελεσματικότητα και σωστή οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσουμε το προϊόν της Γραβιέρας Νάξου».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε ακόμη στις ενέργειες της Ε.Α.Σ. να στηρίξει τους κτηνοτρόφους του νησιού μας, καθώς και στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μόναχο και στις τιμές των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων που συνάντησε εκεί.

Τέλος, ο Δ. Καπούνης στάθηκε ξανά στο ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού, τονίζοντας επιτακτικά ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για να ξεκινήσει να φτιάχνεται καθώς, όπως επεσήμανε, το νησί μας θα χτυπηθεί από την ανομβρία φέτος και «θα καταστραφούμε».

{https://www.youtube.com/watch?v=0goSj_lqphI&t=3s}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα