Η αναφορά συνοδεύεται από έγγραφα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύργου Τήνου καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Τήνου, στα οποία οι Σύλλογοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, εκθέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύργου Τήνουεκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι η θέση που αφορά το Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου δεν καλύφθηκε ούτε κατά τη Γ’ φάση των τοποθετήσεων, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου συνολικά.
Περαιτέρω, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Τήνου επισημαίνει ότι οι ελλείψεις σε καθηγητές, όπως φιλόλογοι, μαθηματικός, μουσικός, δεν οφείλονται σε μη αποδοχή των θέσεων εκ μέρους τους, αλλά στην μη προκήρυξή των εν λόγω θέσεων, καθώς οι αναπληρωτές που προσέλαβε το Υπουργείο είναι λιγότεροι από τις κενές θέσεις.
Ο κ. Φόρτωμας καλεί την Υπουργό να ενημερώσει για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των ως άνω αιτημάτων για την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Τήνου και στο Ολοήμερο Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύργου Τήνου.


