Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού Αμοργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ – Ενίσχυση της παρουσίας του νησιού σε θεματικές εκθέσεις πεζοπορικού τουρισμού

02 Δεκεμβρίου 2025 14:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΜΟΡΓΟΣ
Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού Αμοργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ – Ενίσχυση της παρουσίας του νησιού σε θεματικές εκθέσεις πεζοπορικού τουρισμού

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Αμοργού Καλλιόπης Δεσποτίδη με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ανδρέα Φιορεντίνο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι στρατηγικές δυνατότητες για την ενίσχυση της παρουσίας της Αμοργού σε εξειδικευμένες τουριστικές εκθέσεις, με θεματικό άξονα τον πεζοπορικό και φυσιολατρικό τουρισμό.

Η κ. Δεσποτίδη παρουσίασε το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών του νησιού, τις ιδιαίτερες φυσικές διαδρομές καθώς και τις σημαντικές δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία
χρόνια για την ανάδειξη της Αμοργού ως κορυφαίου προορισμού για περιπατητές.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ εξέφρασε τη στήριξη του Οργανισμού στις προσπάθειες του Δήμου Αμοργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία του θεματικού τουρισμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αμοργού Καλλιόπη Δεσποτίδη δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον ΕΟΤ αποτελεί για την Αμοργό ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω προβολή του νησιού σε στοχευμένες αγορές.

Ο πεζοπορικός και φυσιολατρικός τουρισμός είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς, καθώς αναδεικνύει τον αυθεντικό χαρακτήρα της Αμοργού και ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με την υποστήριξη του Οργανισμού, μπορούμε να συμμετέχουμε πιο δυναμικά σε θεματικές εκθέσεις του εξωτερικού, προβάλλοντας το μοναδικό δίκτυο μονοπατιών, το φυσικό τοπίο και τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Συνεχίζουμε με στόχο τη σταθερή αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση επισκεπτών που εκτιμούν τον πολιτισμό, τη φύση και την αυθεντικότητα της Αμοργού»

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Δήμος Αμοργού έκοψε την βασιλόπιτα του προσωπικού του και τίμησε τη Μαρία Γιαννακού
  • Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου η αποκατάσταση του κτηρίου της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού
  • Πρόσκληση 2ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού για το 2026
  • Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά
  • Αποκατάσταση του κτηρίου της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας
  • Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δήμου Αμοργού