Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και 29 Δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την κοινή δράση επί δύο εμβληματικών δράσεων Κύριο

13 Φεβρουαρίου 2026 12:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και 29 Δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την κοινή δράση επί δύο εμβληματικών δράσεων

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης

Επιστολή – πρόσκληση σε 29 Δημάρχους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με αντικείμενο τη συμμετοχή τους σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 13:30.
Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης τίθενται δύο σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και αφορούν άμεσα τους νησιωτικούς δήμους:

  • Τα χρηματοδοτικά έργα ΟΧΕ μικρών νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2021–2027.
    • Η δημιουργία υπηρεσίας υποστήριξης για τη συλλογή και μεταφορά αποβλήτων σε νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους Δημάρχους Αμοργού, Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Θήρας, Ίου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Τήνου και Φολεγάνδρου στις Κυκλάδες και Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο) Καρπάθου, Κάσου, Λέρου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Πάτμου, Σύμης, Τήλου και Χάλκης στα Δωδεκάνησα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του συντονισμού της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους νησιωτικούς δήμους, με στόχο τον σχεδιασμό, την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και την ενίσχυση βασικών υπηρεσιών που επηρεάζουν την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών.

Στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης καλεί τους Δημάρχους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές κατευθύνσεις των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση εργασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Γιώργος Χατζημάρκος: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (βίντεο)
  • Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Ίο, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • Γ. Χατζημάρκος: Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, γαλήνη και φως Προχωρούμε μπροστά, χωρίς να χάνουμε τις αξίες που μας ορίζουν
  • Γ. Χατζημάρκος: Ο Τουρισμός «πληρώνει» την επιτυχία του Παρέμβαση του Προέδρου της ΕΝΠΕ στο ετήσιο συνέδριο Ελληνικός Τουρισμός 2025, μια εθνική υπόθεση!
  • Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Σύρου