Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προβάλλει τα ελαιοκομικά της προϊόντα στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

17 Φεβρουαρίου 2026 11:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προβάλλει τα ελαιοκομικά της προϊόντα στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί 24, 25 και 26 Απριλίου 2026 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι η προβολή και προώθηση του Νοτιοπελαγίτικου ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς καθώς και η γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελαιοκομικά προϊόντα και προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε επαγγελματίες και επισκέπτες. Επιπλέον μέσω της δράσης αυτής, δίνεται στους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας η ευκαιρία σύναψης εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών με επιχειρήσεις παραγωγής και διακίνησης ελαιοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται το 11ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για εξειδικευμένα θέματα, το OLIVE OIL FORUM παρουσιάζοντας Ελληνικές ποικιλίες Ελαιολάδου και το OLIVE OIL GASTRONOMY FORUM – Γαστρονομία ελαιολάδου. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται η ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ για το ελαιόλαδο και την ελιά.

Καλούνται όσοι παραγωγοί επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ. να το δηλώσουν το αργότερο έως την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (https://www.pnai.gov.gr/archives/33478 )

Διευκρινίζεται πως μετά τις 27/2/2026 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες προδιαγραφές της συμμετοχής. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικών Δράσεων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Κωνσταντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Ζωικής Παραγωγής για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για κατάπλου της Φρεγάτας FDI «Κίμων» στη Ρόδο για την 78η Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
  • Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας – Συγκεκριμένες παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι επενδύει ουσιαστικά στο μέλλον των νησιών μας
  • Μιχάλης Καπίρης: «Να περάσει στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η αρμοδιότητα για τα λιμάνια»
  • Συνάντηση εργασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Κυκλάδες–Δωδεκάνησα: Παρατείνεται η θητεία θεματικών αντιπεριφερειαρχών