Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού και της Δημάρχου Κέας για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού ξενοδοχείου «Η Τζιά μας»

05 Μαρτίου 2026 11:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΚΕΑ
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δυναμική παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού και της Δημάρχου Κέας για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού ξενοδοχείου «Η Τζιά μας»

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ, κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τη Δήμαρχο Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το διαχρονικό αίτημα του Δήμου Κέας για την παραχώρηση του ιστορικού ξενοδοχείου «Η Τζιά μας», ενός κτιρίου-συμβόλου για την τοπική κοινωνία της.

Η κ. Μονογυιού, ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόσκληση της Δημάρχου Κέας, η οποία διατυπώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Βουλευτού στο νησί για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το ζήτημα στο υψηλότερο διοικητικό επίπεδο της ΕΤΑΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Κατερίνα Μονογυιού υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε το κτίριο να περιέλθει στον Δήμο Κέας. Στόχος είναι η πλήρης αποκατάστασή του και η μετατροπή του σε σύγχρονες κατοικίες για τους δημoσίους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους λειτουργούς που υπηρετούν στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των δημοσίων λειτουργών στις νησιωτικές περιοχές.

Η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: 

«Η Κέα και οι Κυκλάδες μας αξίζουν υποδομές που σέβονται την ιστορία τους και υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων τους. Το ξενοδοχείο "Η Τζιά μας" δεν είναι απλώς ένα κτίριο, αλλά η ζωντανή μνήμη του νησιού. Είναι χρέος μας να σταματήσουμε την κατάρρευση και να το μετατρέψουμε σε έναν χρήσιμο χώρο φιλοξενίας για εκείνους που στηρίζουν τη δημόσια διοίκηση στο νησί μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο, κ. Βελισσαροπούλου, για την εξαιρετική συνεργασία και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Χατζηγεωργίου, για τη θετική της διάθεση να εξετάσει το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Παραμένω δίπλα στους νησιώτες μας, μεταφέροντας τη φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με στόχο μια Κέα ακόμα πιο δυνατή και λειτουργική».

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Λαύριο: Θάνατος κυβερνήτη Τ/Χ σκάφους που είχε αποπλεύσει από την Κέα
  • Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για τα δικαιώματα των γυναικών του Λιμενικού Σώματος
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρού Επιφανίου
  • “Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Αντίπαρο
  • Έρευνες σε ξενοδοχείο της Αθήνας στο πλαίσιο καταπολέμησης της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών - 3 συλλήψεις
  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Κέας