Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση ομολογεί απροκάλυπτα πλέον την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ξεκινώντας από Μύκονο και Σαντορίνη»

24 Μαρτίου 2015 15:14

«Τα ψέματα τελείωσαν και η εξαπάτηση σε βάρος των νησιωτών αποκαλύφθηκε!


Μετά από το email Βαρουφάκη προς τη τρόικα, όπου για πρώτη φορά δεσμευτικά (commitment) η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σήμερα ήρθε και η δημόσια ομολογία των πραγματικών της προθέσεων.
Δια στόματος της αρμόδιας υπουργού Οικονομικών κας Βαλαβάνη, η κυβέρνηση προανήγγειλε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη.
Εάν συμβεί αυτό, κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση υπερασπίστηκε και δεν επέτρεψε να συμβεί, θα αποτελέσει τεράστια ανατροπή προς το χειρότερο στην οικονομική ζωή όλων των νησιών και των κατοίκων τους.
Το ειδικό καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με την σχετική κοινοτική Οδηγία αφορά συγκεκριμένους νομούς και νησιωτικές περιοχές και όχι συγκεκριμένα νησιά.
Η επικείμενη, λοιπόν, εξαίρεση των συγκεκριμένων νησιών από το ειδικό αυτό καθεστώς είναι υποκριτική, καθώς ανοίγει την κερκόπορτα που σύντομα θα οδηγήσει στην επέκταση του μέτρου της εφαρμογής κανονικού συντελεστή ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Επισημαίνω, ότι μέχρι σήμερα κανένα Κράτος-Μέλος δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ειδικών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ, το οποίο μάλιστα απέκτησε μέσω των Συνθηκών προσχώρησης, όπως έκανε και η χώρα μας για τα νησιά του Αιγαίου.

Το ενδεχόμενο, λοιπόν, κατάργησής του συγκεκριμένου ειδικού καθεστώτος που απολαμβάνουν τα νησιά μας ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καθώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει ποτέ ξανά στην προγενέστερη κατάσταση!».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr