Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα σήμανσης και ασφαλείας του οδικού δικτύου Νάξου, Αμοργού και Ηρακλειάς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

09 Δεκεμβρίου 2015 15:53

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το οδικό δίκτυο των νησιών ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου
κατασκευής του έργου «Σήμανση – Ασφάλεια Οδικού Δικτύου Νάξου – Αμοργού & Ηρακλειάς », συνολικού προϋπολογισμού 720.865,00 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι ασφάλεια οχημάτων και πεζών επί του οδικού δικτύου των νησιών, με την βελτίωση της σήμανσης – οριζόντιας και κάθετης, σε τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου των νησιών Νάξου, Αμοργού και Ηρακλειάς.

 

Η μελέτη που έχει εκπονηθεί προβλέπει εργασίες, για τη βελτίωση της σήμανσης (οριζόντιας - κάθετης) και ασφάλειας, με την τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας, την αντικατάσταση κατεστραμμένων – φθαρμένων πινακίδων και τη συμπλήρωση τους, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η αντικατάσταση και συμπλήρωση των πινακίδων θα καλύψει το Κεντρικό οδικό δίκτυο Νάξου Αμοργού και Ηρακλειάς. Η τοποθέτηση τους θα γίνει σε απόσταση 40 έως 50 μ. από το επικίνδυνο σημείο.

Η κατασκευή οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση ασφαλτικού οδοστρώματος ή αναδιαγράμμιση) θα πραγματοποιηθεί στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου της νήσου Νάξου και Ηρακλειάς

· Χώρα – Γαλανάδο – Χαλκί - Φιλότι

· Δρόμος προς Αγιασσό

· Δρόμος προς Δαμαλά (δύο οριογραμμές)

· Δρόμος προς Δαμαριώνα (δύο οριογραμμές)

· Δρόμος προς Δανακό

· Λουκάκι – Ποταμιά

· Σαγκρί –Τουμπακάδες

· Σταυροπηγή – Είσοδος Βίβλου

· Άγιος Ισίδωρος – Μέλανες – Κινίδαρος – Συμβολή δρόμου προς Μονή

· Ελιγμός – Απόλλωνας

· Άγιος Γεώργιος – Παναγιά – Τουρκοπήγαδο νήσου Ηρακλειάς

Διαβάσεις πεζών θα κατασκευαστούν στις παρακάτω θέσεις:

· Στάση Γαλανάδου

· Στάση Χαλκείου, Γυμνάσιο Χαλκείου, Δημοτικό σχολείο Χαλκείου

· Τ.Ε.Λ. Φιλοτίου

· Στάση Φιλοτίου (πλάτανος)

· Ηρώον Απεράθου

· Στάση Κορώνου (Προτομή Μανδηλαρά)

· Κορωνίδα

Μονόπλευρα χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας θα τοποθετηθούν σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Νάξου και Αμοργού, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.Επίσης θα γίνει αποκατάσταση τμήματος φθαρμένου, ή κατεστραμμένου μεταλλικού στηθαίου ασφαλείας, σε οποιαδήποτε θέση του οδικού άξονα και οποιουδήποτε μήκους.

Η συνολική δαπάνη του έργου μαζί με τον Φ.Π.Α. 16%, ανέρχεται στο ποσόν των 720.865,00 ευρώ. Χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr