Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλος - Οία

11 Ιανουαρίου 2018 14:04

Σε συνέχεια των εγγράφων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλος - Οία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Τρίτη (09/01) στα γραφεία του Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ. καθώς και στελέχη και ο πρόεδρος της εργολήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ. κ. Γιώργος Μπασιάς.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ενός σφικτού χρονοδιαγράμματος χωρίς καμία χρονική παρέκκλιση, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός εύλογου διαστήματος.
Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου ως ακολούθως:

- Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (28/02) – το αργότερο - να έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες που αφορούν το βασικό άξονα.
- Μέχρι το τέλος Μαρτίου (31/03) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες οδοστρωσίας στο τελευταίο χιλιόμετρο του βασικού άξονα (από το Πορί και μέχρι τέλος του έργου), τα πεζοδρόμια και ο ηλεκτροφωτισμός του έργου.
- Μέχρι το τέλος Μαΐου (31/05) να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων, σήμανσης, πληροφοριακών πινακίδων και λοιπών μικρής έκτασης εργασιών που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα του έργου. Επίσης προγραμματίζεται η διάστρωση της πρώτης στρώσης ασφαλτικού για το τελευταίο χιλιόμετρο της βασικής οδού και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η στρώση κυκλοφορίας στο τμήμα της βασικής οδού που υπολείπεται.
- Μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06) να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.

Η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr