Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων και μελετών της Κιμώλου

09 Οκτωβρίου 2018 15:31

Τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων και μελετών της Κιμώλου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, παρουσία του Δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Βεντούρη, της προϊσταμένης της Δνσης Τεχνικών 'Έργων Νομού Κυκλάδων, κας Αδαμαντίας Συμεοπούλου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών κ. Λουκά Καραδήμα και του Προϊστάμενου του Τμήματος Συγκοινωνιών κ. Κωνσταντίνου Γιολδάση.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ήταν η πορεία των λιμενικών έργων, των έργων και μελετών οδοποιίας, των μελετών ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού, του βιολογικού καθαρισμού, της επέκτασης του ΧΥΤΑ, της πορείας κατασκευής του έργου της αφαλάτωσης και των αθλητικών υποδομών του νησιού.

Ως αυξημένης προτεραιότητας έργα ο Δήμαρχος της Κιμώλου προέταξε την επείγουσα υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού της Ψάθης όπως και την έντεχνη ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο 5Χ5.

Επίσης όσον αφορά στα σημαντικά έργα οδοποιίας του νησιού, Οκτώς -Δέκας και Οκτώς-Καλαμιτσίου οι διαδικασίες ωρίμανσης προχωρούν κανονικά.

Όσον αφορά στο τμήμα της οδού Αγ. Μηνάς-Λουτρά Πρασσών θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η τοπογραφική αποτύπωση και εν γένει όλη η σχετική διαδικασία για την ανάθεση της οριστικής μελέτης.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη στην κατασκευή του έργου της αφαλάτωσης και την προβλεπόμενη έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Βεντούρης δήλωσε: "Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου οφείλεται στη στήριξη και την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ολοκλήρωση των έργων θα δώσει νέα πνοή και δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική της Κιμώλου".

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr