Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Keep Aegean Blue”: Η περιβαλλοντική εκστρατεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

10 Οκτωβρίου 2018 16:10

Με καθαρισμό της παραλίας στον Ζέφυρο, στην πόλη της Ρόδου, από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ξεκινούν αύριο, Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, οι δράσεις στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue”.
Του καθαρισμού της παραλίας θα προηγηθεί σεμινάριο στο 1ο ΕΠΑΛ, με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10:45πμ

Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, “Keep Aegean Blue”, έχει στόχο την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας. Έχει κεντρικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και την συντονίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Φλεβάρης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού και Πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς, Χαρούλα Γιασιράνη και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All For Blue”, ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ξεκινά από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αρχικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδεκανήσου, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”.

Η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue” περιλαμβάνει:

α) Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών σε 14 σχολικές μονάδες της Ρόδου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και β) δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε 9 παραλίες των νησιών που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια. Στον καθαρισμό των ακτών που θα γίνει παρουσία ειδικών εκπαιδευτών, θα λάβουν μέρος μαθητές, συνοδοί καθηγητές, γονείς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ο καθαρισμός του βυθού θα γίνει μόνο από εκπαιδευτές αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr