Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο για το Δήμο Μυκόνου για το 2019

27 Δεκεμβρίου 2018 22:55

Πρόκειται για μια εξαιρετική παρουσίαση της Άνω Μεράς Μυκόνου, όπως εξάλλου φανερώνει και ο τίτλος της έκδοσης, «Άνω Μερά – η Μύκονος του χωριού»


Σε 36 σελίδες, αρχικά αναπτύσσεται μεθοδικά και ευσύνοπτα η ιστορία της Άνω Μεράς από την προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας, κείμενο που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Πελέκης.

Στη συνέχεια και στην παρουσίαση των ημερολογιακών μηνών σημειώνεται η τοπική ταυτότητα του χθες και του σήμερα, μέσα από πρωτότυπο υλικό.

Φωτογραφίες ανωμερίτικων αρχοντικών, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, μονές και μοναστήρια, χωριά, ξερολιθιές, μονοπάτια, υγροβιότοποι, λαγκαδιές, παραλίες, γιορτές και έθιμα είναι κάποιες από τις θεματικές ενότητες του ημερολογίου.

Στο εισαγωγικό κείμενο-χαιρετισμό με τίτλο «Άνω Μερά η Μύκονος της καρδιάς μας», ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς, μιλά με θαυμασμό για τον τόπο καταγωγής του, ενώ τονίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την προβολή, ανάδειξη και ενίσχυση του οικισμού, μέσα από συντονισμένες ενέργειες.

Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά), περιλαμβάνει τοπικό εορτολόγιο, και όπως κάθε χρόνο, συμπληρώνεται από ευχετήρια κάρτα του Δήμου, όπου παρουσιάζεται η μοναδικής ομορφιάς «Παναγιά της Ελιάς».

Διανέμεται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και χρησιμοποιείται για την προβολή της Μυκόνου από τους φορείς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε με την ευκαιρία της έκδοσης του Ημερολογίου του Δήμου Μυκόνου για το 2019:

«Είναι όντως η πρώτη φορά που το Ημερολόγιό μας έχει αφιέρωμα στην Άνω Μερά.

Η Άνω Μερά πέραν του επίκεντρου της θρησκευτικής ορθόδοξης λατρείας της Μυκόνου - λόγω της ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής - αποτελεί και έναν κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να γνωρίσετε λίγο καλύτερα την Άνω Μερά!»

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr