Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναυάγιο» ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο -Στις 14 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ

17 Μαϊος 2019 22:00

Πολύ μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Νότιο Αιγαίο, καθώς με αναγωγή των ψήφων, η διαφορά ανεβαίνει στις 14,5 μονάδες.

Στην περιφέρεια, που περιλαμβάνει τις εκλογές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 13,3 μονάδες και ανεβαίνει στις 14,5 με αναγωγή.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι αναποφάσιστοι παραμένουν πολλοί- είναι περίπου ένας στους 4- γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα το τελικό αποτέλεσμα είναι ρευστό και μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές. Αλλά η βασική τάση φυσικά έχει καταγραφεί.

Να σημειωθεί οτι στις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τα Δωδεκάνησα με περίπου 6 μονάδες, ενώ τις Κυκλάδες με περίπου δύο μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι η δημοσκόπηση καταγράφει μια τεράστια ανατροπή.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 11 με 14 Μαΐου, έχει καταγράψει δηλαδή και την απήχηση που είχαν τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φώς της δημοσιότητας, όπως οι αντιδράσεις για τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού, τις αποκαλύψεις για το παρελθόν της οικογένειας Τσίπρα και τις δουλειές της εταιρείας του Ηρακλή Τσίπρα επι χούντας, αλλά και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. 

iefimerida.gr -

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr