Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Κώστα Μπιζά για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019

03 Ιουνίου 2019 16:04

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπο μου αλλά και για την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου 2019 είχα άξιους και ικανούς συναγωνιστές την κα Άννα Γεωργίου και τον κ. Βαζαίο Πετρόπουλο οι οποίοι συνέβαλαν με το κύρος και την αναγνωρισιμότητα τους στο ιδιαίτερα τιμητικό αποτέλεσμα του 65,64% για την παράταξη μας στην Π.Ε. Πάρου.

Επιθυμώ να εκφράσω δημόσια τον σεβασμό μου στον Συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Παντελή Τζανακόπουλο για την αγαστή συνεργασία που είχαμε από την 1η Ιανουαρίου 2011 - σήμερα στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι ανησυχίες μας και οι προβληματισμοί μας ήταν κοινοί. Μπορεί να είμαστε σε διαφορετικές παρατάξεις ή να είχαμε διαφορετικές πολιτικές θέσεις όμως αυτό δεν εμπόδισε ποτέ την ανθρώπινη και προσωπική σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας. Του εύχομαι καλή συνέχεια στην ζωή του ενώ θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι απόψεις και οι προτάσεις του.

Στην νέα Περιφερειακό Σύμβουλο κα Ηλέκτρα Ροκονίδα που καταλαμβάνει την δεύτερη έδρα της Π.Ε. Πάρου θα ήθελα να της ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή - ειλικρινή συνεργασία.

Τα περίπου πέντε χρόνια που προηγήθηκαν ( 1.9.14 - σήμερα ) ως Έπαρχος στην Π.Ε Πάρου και ως Πρόεδρος του Π.Σ. από την 1η Μαρτίου 2017 προσπάθησα να σταθώ δίπλα σας με συνέπεια και αλήθεια.

Αντιμετώπισα κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προσπαθούσα να δίνω λύσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Συναντήθηκα με αρκετούς φορείς και συλλόγους για να συζητήσουμε τα θέματα που αντιμετωπίζουν ή για να συνδιοργανώσουμε δράσεις αθλητικές ή πολιτιστικές, υποστήριξα την θέση των Δήμων Πάρου, Νάξου, Τήνου και Άνδρου στο θέμα των ανεμογεννητριών, άσκησα τις απαιτούμενες πιέσεις με την θεσμική μου ιδιότητα για την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου Πάρου, συνεργάστηκα με τους Δήμους των νησιών μας για την υλοποίηση προγραμματικών συμβάσεων που αφορούσαν τις ανακαινίσεις των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, προσπάθησα να σταθώ άξιος εκπρόσωπος των Παριανών και Αντιπαριωτών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συμμετείχα στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, για την ανάδειξη των συνεπειών που έχει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, για την υποστελέχωση των υπηρεσιών, για τους δασικούς χάρτες και για το ακτοπλοϊκό.

Συγχρόνως υποστήριξα ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη και των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών για την τουριστική προβολή των νησιών μας, για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, για την καταβολή οικονομικού κινήτρου σε ογδόντα επικουρικούς - αγροτικούς ιατρούς, για την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για την διεκδίκηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ) που αφορούσαν την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν τις δημόσιες υποδομές.

Τα παραπάνω θέματα είναι ενδεικτικά από ένα σύνολο ζητημάτων που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Είναι προφανές ότι θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος, την ίδια εργασία και την ίδια διάθεση να αγωνίζομαι και να διεκδικώ την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα νησιά μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τα αδέλφια μου και ιδιαίτερα την σύζυγο μου Κατερίνα και την κόρη μου Μαρουλία που υποστήριξαν την υποψηφιότητα μου με έντιμο και ηθικό τρόπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Παριανούς και τους Αντιπαριώτες.

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Πάρος 3 Ιουνίου 2019

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr