Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλείονται μονοπαραταξιακά Δ.Σ. στις διοικήσεις των δήμων

13 Οκτωβρίου 2019 19:47

Τις διατάξεις του νόμου 4623/2019 που δημιουργούσαν μονοπαραταξικά Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων όπως είχε εντωπίσει το myota.gr έρχεται να διορθώσει ο Αναπτυξιακός Νόμος που κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή

.
Σύμφωνα με το άρθρο 178 αναδιατυπώνετει η αναλογία των τριών πέμπτων και αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Όπου στις διατάξεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προβλέπεται ορισμός μελών στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών, καθώς και των συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα τρία πέμπτα επί του συνόλου των μελών με τους αναπληρωτές τους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ορίζονται από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη αντίστοιχα.
Τα υπόλοιπα μέλη, αφαιρουμένων τυχόν μελών που ορίζονται εκ της θέσεώς τους (ex officio) ή υποδεικνύονται από τους φορείς, προτείνονται από τις λοιπές παρατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιπές παρατάξεις συμμετέχουν στα συμβούλια με τουλάχιστον ένα μέλος. Πράξεις ορισμού διοικητικών συμβουλίων που εκδόθηκαν σύμφωνα με τον υπολογισμό που προβλέπουν οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που εγκαταστάθηκαν την 01.9.2019 θεωρούνται νόμιμες».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr