Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκος Συρμαλένιος: Τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πάρου πρέπει να διασωθούν και να αναδειχθούν

01 Δεκεμβρίου 2019 13:47

Στην εκδήλωση «Τα αρχαία Λατομεία Μαρμάρου της Πάρου, η σημασία και η ανάδειξη του μνημείου και του χώρου τους» η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής παραβρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος» σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής, εξήρε το έργο συγκεκριμένων παριανών και φορέων, οι οποίοι χρόνια τώρα αγωνίζονται για την διάσωση των αρχαίων λατομείων. Υπογράμμισε τη σημασία των αρχαίων λατομείων και την αναγκαιότητα συνέχισης των προσπαθειών που ξεκίνησαν να αποδίδουν τα τελευταία χρόνια και τέλος υπενθύμισε τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη περίοδο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύντομη παρέμβαση έκανε επίσης, ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες κατά την διάρκεια της θητείας του για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων της Πάρου. Επεσήμανε δε ότι δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας για τα σύγχρονα λατομεία, και ξεκίνησαν οι ενέργειες για τη ολοκλήρωση του φακέλου ένταξης του έργου σε χρηματοδότηση με την ωρίμανση των απαραίτητων μελετών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, βουλευτής ανατολικού τομέα Αττικής.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr