Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την τιμητική της έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης

30 Ιανουαρίου 2020 16:32

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κλήθηκε και θα συμμετάσχει στην 28η agrotica 2020 που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα


Φιλήμονας Ζαννετίδης θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των άλλων 12 Περιφερειών για τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή. Το παρόν θα δώσουν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Βορίδης, οι υφυπουργοί κ. Κ. Σκρέκας και Φ. Αραμπατζή καθώς και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου. Τα θέματα του συνεδρίου έχουν επιμερισθεί στη νέα Κεντρική Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον πρωτογενή τομέα, και σε μία ανοικτή εκδήλωση θα συζητηθούν οι στρατηγικές συνεργασίες για την ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο και την ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» το Σάββατο απόγευμα. Η θεματολογία στην ημερίδα για την γαστρονομία είναι εξειδικευμένη στα εξής: 1)Κτίζοντας την στρατηγική της ελληνικής γαστρονομίας για το μέλλον 2) την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μέσω συστημάτων πιστοποίησης, 3) η συνεισφορά των τοπικών προϊόντων στην προώθηση του γαστροτουρισμού: η περίπτωση του ελληνικού οίνου στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας,4) βιωματικό εργαστήρι ελληνικών προϊόντων και οίνων και 5) γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε γαστρονομική Περιφέρεια για το 2019 επηρέασε την αγροτική πολιτική, που άρχισε να ασχολείται και να συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα με την γαστρονομία και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, φτιάχνοντας νέα σχέδια αγροτικής πολιτικής.

Στην ημερίδα για την γαστρονομία ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης θα μιλήσει για την πολιτική που άσκησε η Περιφέρεια, για την επιμονή στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, για την προσπάθεια ενημέρωσης των παραγωγών για να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους σε τυποποίηση των εκλεκτών προϊόντων τους και για την συμβολή της τοπικής γαστρονομίας στον τουρισμό.

Στο θέμα συζήτησης για την συνεισφορά των τοπικών προϊόντων στην προώθηση του γαστροτουρισμού και την περίπτωση του ελληνικού οίνου στην προώθηση της γαστρονομίας εισηγήτρια θα είναι η γνωστή οινοπαραγωγός από την Κω κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr