Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επείγοντα προβλήματα των επαγγελματιών στις Κυκλάδες

24 Μαρτίου 2020 18:20

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για επείγοντα προβλήματα των επαγγελματιών στις Κυκλάδες.


Η πρώτη έχει τίτλο: «Ανησυχία κτηνοτρόφων Νάξου για τη διάθεση της τοπικής παραγωγής»

 

Με αυτή την αναφορά κατατίθεται η Επιστολή της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου Νάξου προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία ότι μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής (κρέας, τυρί κ.ά,) κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο με ολέθριες συνέπειες για τους κτηνοτρόφους και το νησί. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν κρατική μέριμνα, έτσι ώστε να μην γίνουν εισαγωγές κρεάτων από άλλες χώρες και να διατεθούν στην αγορά εγχώρια προϊόντα. Επίσης ζητούν άμεση καταβολή της Ενιαίας Οικονομικής Ενίσχυσης Κτηνοτρόφων, καταβολή έκτακτου επιδόματος, αναστολή φορολογικών οφειλών, ευεργετικές ρυθμίσεις για αποπληρωμή δανείων και οφειλών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και άτοκα και επιδοτούμενα δάνεια.

Η δεύτερη έχει τίτλο: «Αίτημα να συμπεριληφθούν και άλλοι ΚΑΔ στα μέτρα ελάφρυνσης»

Με αυτή κατατίθεται η κοινή επιστολή όλων των Εμπορικών και Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων Κυκλάδων προς τους αρμόδιους φορείς, στην οποία αναφέρεται ότι στους ΚΑΔ για τους οποίους ισχύουν τα μέτρα ελάφρυνσης, δεν συμπεριλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες που πραγματικά βάλλονται από την παρούσα κατάσταση (π.χ. οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, επαγγελματίες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και κλειστών κυκλωμάτων, ξυλουργοί και άλλες πολλές ειδικότητες που η εργασία τους στηρίζεται σε επισκέψεις είτε σε σπίτια είτε σε επιχειρήσεις που είναι αδύνατες πλέον λόγω επικινδυνότητας). Αναφέρουν ότι και σε αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η επισκεψιμότητα και ο τζίρος τους είναι μηδενικός. Επίσης, αναφέρουν ότι ένα ακόμα σοβαρό θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις είναι οι επιταγές που λόγω του σχεδόν μηδενικού τζίρου είναι αδύνατο να καλυφθούν από τους περισσοτέρους.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr