Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αμοργού: Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές

10 Μαϊος 2020 23:08

Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αμοργού είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου 2020 και τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου στις 18 Μαΐου 2020.

Στα πλαίσια της σχετικής προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων:

O καθαρισμός των κτηρίων, των αύλειων χώρων και των γηπέδων 5*5 και μπάσκετ, από το συνεργείο του Δήμου και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων καθώς και η απολύμανση τους από εξειδικευμένο συνεργείο.
Ο ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών και εσωτερικών χώρων του Γυμνασίου -Λυκείου με την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Μασούρα Γεώργιου τον οποίο και ευχαριστούμε.
Η προμήθεια αντισηπτικών, καθαριστικών, απολυμαντικών, μέσων ατομικής προστασίας και εμφιαλωμένου νερού με ευθύνη των Διευθύνσεων και της Σχολικής Επιτροπής ενώ ποσότητα συσκευασμένων αντισηπτικών απεστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας.
Η απολύμανση των λεωφορείων που πραγματοποιούν την μεταφορά των μαθητών σε συνεργασία με τους λεωφορειούχους.
Σε συνεργασία με το ΚΥ Αμοργού και την Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποιείται ο προαιρετικός έλεγχος του εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής ευθύνης και της ομαλής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Για τον συντονισμό της επαναλειτουργίας των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Μαΐου 2020 σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού αρμόδια για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 με την συμμετοχή και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής 2θιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 08 Μαΐου 2020.

Η οργάνωση της σχολικής ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ έχει σχεδιαστεί έγκαιρα από τους Διευθυντές του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμοργού τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Οι Διευθυντές έχουν δώσει αναλυτικές οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ σχετικό υλικό είναι διαθέσιμο και στο link https://www.minedu.gov.gr/news/44824-06-05-20-odigies-gia-tin-epanaleitourgia-ton-sxolikon-monadon-2

Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι να μείνουμε ασφαλής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσπάθεια μας, όλοι ΜΑΖΙ, με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης, αλληλεγγύη και συνεννόηση μπορούμε να βγούμε υγιείς μέσα από την νέα φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού

Καραΐσκος Ελευθέριος

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr