Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήση του μοναδικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 επείγουσας αερ/άς που βρίσκεται στη Σύρο

18 Μαϊος 2020 18:09

Ερώτηση με θέμα τη χρήση του μοναδικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 επείγουσας αερομεταφοράς που βρίσκεται στη Σύρο για περιοδεία Κυβερνητικού Αξιωματούχου στα νησιά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στην ερώτηση ο βουλευτής επικαλείται δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το μοναδικό ελικόπτερο ΝΗ-90 που βρίσκεται στη Σύρο και που χρησιμοποιείται για την επείγουσα αερομεταφορά ασθενών χρησιμοποιείται από τον Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδείες του σε νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία του εν λόγω αξιωματούχου έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου ενδέχεται να προκύψουν έκτακτες ανάγκες αερομεταφοράς, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία Covid-19. Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο NH-90 έχει διατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα επείγοντα περιστατικά με ασθενείς από τις Κυκλάδες σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

 

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργού Άμυνας και Υγείας εάν γνωρίζουν την απόσυρση του εν λόγω ελικοπτέρου από την επείγουσα αερομεταφορά και η χρήση του από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδεία εν μέσω πανδημίας. Επίσης, εάν το γνώριζαν, πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αεροδιακομιδής.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr