Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δήμος Αμοργού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

07 Ιουλίου 2020 13:13

Ως Δήμος Αμοργού έχουμε ηθικό και θεσμικό χρέος, να προστατεύουμε το νησί μας, τους κατοίκους του και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας από κάθε βάναυση παρέμβαση που αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον και την μοναδική ομορφιά που κληρονομήσαμε.

Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, προσεγγίζουν ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κάτω Μεριάς, προκειμένου να εκμισθώσουν τα χωράφια τους.

Ουσιαστικά αυτές οι εταιρίες σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν περισσότερα από 350 στρέμματα στην περιοχή της Κάτω Μεριάς. Η ήδη οπτική αλλοίωση του φωτοβολταϊκού στην καρδιά του χωριού Βρούτση, φαντάζει παρανυχίδα, μπροστά σ’ αυτό που έρχεται.

Η οπτική αλλοίωση των οικισμών, των παραλιών (Καλοταρίτισσα, Παραδείσια, Μούρος, Αμμούδι, κα) καθώς και των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων και αξιοθέατων που θα γειτνιάζουν σε τέτοιες εγκαταστάσεις (Αγία Παρασκευή, Πύργος Αγίας Τριάδας, Ναυάγιο, κα) θα είναι μη αναστρέψιμη, αποκρουστική με παντελώς καταστροφικές συνέπειες για την τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου.

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά αυτών των επιχειρηματικών σχεδίων. Με τεράστια ευθύνη για το παρελθόν αυτού του τόπου, που αφορά τους προγόνους μας, για το παρόν αυτού του τόπου, που αφορά την ζωή όλων μας, καθώς και για το μέλλον του, που αφορά τα παιδιά μας, ως Δήμος Αμοργού ζητάμε να αποκρούσετε κάθε προσφορά μίσθωσης

Οι εταιρίες που προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες είναι ανώνυμες και στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν την καταστροφή που επιφέρουν. Όσοι όμως εκμισθώνουν τα χωράφια τους έχουν ονοματεπώνυμο και οφείλουν να σεβαστούν την γη των προγόνων τους και κυρίως το αύριο των παιδιών τους.

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο για μερικά ευρώ να ξεπουλάμε αυτό το μέλλον των παιδιών μας και το νησί μας ως αδαείς ιθαγενείς. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο σε άλλα νησιά των Κυκλάδων ιδιοκτήτες που υπέγραψαν τέτοια συμβόλαια, έλαβαν μισθώματα μερικών μηνών και κατόπιν με διάφορα τεχνάσματα των εταιριών έχασαν όχι μόνο τα μισθώματα αλλά και τα χωράφια τους!!!

Η πόρτα του Δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή! Μπορούμε να προστατεύσουμε και τους ιδιοκτήτες από τους κατ’ ευφημισμό επενδυτές και την Αμοργό μας.

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες!

Μην παραπλανάστε!

Κάθε φορά που μια εταιρία σας χτυπά την πόρτα, να έρχεστε στον Δήμο. Ο Δήμος Αμοργού έχει ηθικό και θεσμικό χρέος και ξέρει και μπορεί να προστατεύσει και την Αμοργό και τους κατοίκους της και θα το κάνει!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr