Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Φόρτωμας: Ένα χρόνο κοντά σας, δίνοντας μάχη για τις Κυκλάδες

07 Ιουλίου 2020 18:26

Ένα χρόνο κοντά σας, δίνοντας μάχη για τις Κυκλάδες!


Σήμερα κλείνει ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας χρόνος που σηματοδότησε την απαρχή αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με έναν σκοπό: να κάνουμε την Ελλάδα χώρα πρότυπο, χώρα που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, έχοντας ευκαιρίες και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Δώσαμε μάχες άνισες και δύσκολες και συνεχίζουμε με την ίδια πίστη στο στόχο και αγάπη για αυτό που κάνουμε αλλά πολύ περισσότερο με ιδιαίτερο σεβασμό προς όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνης σας.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώσαμε όλοι από το Μάρτιο του 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας, δημιούργησε συνθήκες που απαιτούσαν ορθή διαχείριση, υπευθυνότητα, σύνεση, δύσκολες αποφάσεις, κι εγρήγορση από όλους. Οι προκλήσεις πολλές, κυρίως για τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στάθηκα δίπλα στους Κυκλαδίτες.
Βρέθηκα στην Τήνο, τον τόπο καταγωγής μου, όπου παρέμεινα όλο το διάστημα της καραντίνας· ενεργός, σεδιαρκή επικοινωνία πρώτα μαζίμε τους πολίτες των Κυκλάδων και με τους διάφορους φορείς,ψηφιακά συνδεδεμένος· λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε καίρια ζητήματα αλλά ταυτόχρονα προωθώντας λύσεις για θέματα που αφορούσαν τόσο στην στήριξη του τουρισμού όσο κι εν γένει της οικονομίας των νησιών μας και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στους τομείς τηςυγείας και των υποδομών, οι οποίοι πάσχουν λόγω των χρόνιων προβλημάτων.

Μαζί, ενωμένοι αλλάζουμε τη χώρα και τα νησιά μας προς το καλύτερο.

Ψηφιακή Υγεία και Τηλεϊατρική στα νησιά μας
Η προώθηση υπηρεσιών τηλεϊατρικής υπήρξε στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μου ήδη από τις αρχές του χρόνου, τόσο μεδημόσιες παρεμβάσεις μου, όσο και με αγορεύσεις μου στο κοινοβούλιο. Κατά την κρίσιμη περίοδο της επιφυλακής, λόγω της πανδημίας, επανήλθα στο ζήτημα, μεσχετική ερώτησή μου προς το Υπουργείο Υγείας. Εξακολουθώ να προωθώ το ζήτημα με δημόσιες παρεμβάσεις μου αλλά ταυτόχρονα και με ενέργειές μου προς τα αρμόδια υπουργεία, όπως η πρόσφατη τοποθέτησή μου ενώπιον του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Παρέμβαση για την επόμενη μέρα του Τουρισμού
Με επιστολή μου στον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση αλλά και στήριξη του τουρισμού καθώς και για την επανατοποθέτηση της χώρας μας στη διεθνή τουριστική αγορά.
Με ενέργειές μου, τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο με .με την ομιλία μου στο πλαίσιο του νέου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του τουρισμού αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, δεν έχω σταματήσει να υπερασπίζομαι την ανάγκη για λήψη στρατηγικών αποφάσεων κι επανασχεδιασμού στον τουρισμό.

Ψηφιακές Υποδομές και Ψηφιακές Υπηρεσίες στα νησιά μας
Αδιαμφισβήτητα η ενίσχυση κι η ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών αποτελεί μονόδρομο για τα νησιά μας. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, ανέλαβα μία συστηματική προσπάθεια για τη διαμόρφωση και προώθηση στην Κυβέρνηση αντίστοιχων προτάσεων για να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι ψηφιακές υποδομές κι υπηρεσίες προς όφελος των νησιωτών, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό απηύθυνα ειδική επιστολή προς τους Δημάρχους των νησιών μας ζητώντας να μου αποστείλουν κρίσιμα στοιχεία που αφορούν στις ψηφιακές υποδομές καθώς και το βαθμό αξιοποίησης των ψηφιακών υπηρεσιών από τους κατοίκους των νησιών μας.
Παράλληλα, σε πρόσφατη μου ομιλία στη Βουλή επεσήμανα στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης την ανάγκη βελτίωσης των ψηφιακών υποδομών κι υπηρεσιών στα νησιά μας, με έμφαση στην τηλεϊατρική και ανέδειξα την πρωτοβουλία που προτίθεμαι να αναλάβω.

Δυναμικές παρεμβάσεις μου σε κρίσιμους τομείς
Πέραν των θεμάτων που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, από το Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, ανέδειξα και προώθησα με σταθερή και δυναμική κοινοβουλευτική παρουσία, καίρια θέματα για τις Κυκλάδες αλλά και για τη χώρα. Ενδεικτικές παρεμβάσεις μου:

1 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μικρών Νησιών του Αιγαίου για τη χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής.
Δείτε εδώ την ομιλία μου στη Βουλή για την ανάγκη διατήρησης του ύψους χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής των Μικρών Νησιών του Αιγαίου και εδώ την ανακοίνωσή μου για την αποδοχή της πρότασής μου.

2. Για τα αυξημένα καύσιμα στην ακτοπλοΐα.
Δείτε εδώ την Ερώτηση που έθεσα στον Υπουργό Ναυτιλίας και εδώ την Απάντηση του Υπουργού.

3. Ανταποδοτικά τέλη νησιωτικών Δήμων κάτω των 20.000 κατοίκων.
Δείτε εδώ την παρέμβασή μου στη Βουλή με την οποία έγινε δεκτή σχετική τροπολογία στο Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

4. Ακτοπλοΐα και θαλάσσιες μεταφορές.
Δείτε εδώ τις προτάσεις τροπολογιών που υπέβαλα και εδώ τη συνολική τοποθέτησή μου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού Νόμου.

5. Δασικοί χάρτες.
Δείτε εδώ για την παρέμβασή μου στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τους δασικούς χάρτες.

6. Αναστολή εκτέλεσης αδειών για αιολικά πάρκα ενόψει του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ.
Δείτε εδώ την παρέμβασή μου, με σχετική πρόταση τροπολογίας που συνυπέγραψα με άλλους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, για την αναστολή εκτέλεσης αδειών για αιολικά πάρκα, ενόψει του υπό κατάρτιση νέου Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις ΑΠΕ.

7. "Έξυπνες" μεταφορές.
Δείτε εδώ την κοινοβουλευτική μου ομιλία για το σχεδιασμό των "έξυπνων" μεταφορών για τη χώρα και την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στο σχεδιασμό αυτό.
Πάντα με ευθύνη και αγάπη κοντά σας!
Μαζί για τις Κυκλάδες μας!

Ο Βουλευτής σας
Φίλιππος Φόρτωμας

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr