Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενέργειες του Φίλιππου Φόρτωμα, Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. που αφορούν στην Πάρο

10 Ιουλίου 2020 17:27

Σε επιστολή που μου απέστειλε χθες, Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Φίλιππος Φόρτωμας, με ενημερώνει ως Πρόεδρο ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Πάρου Αντιπάρου, για ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με ζητήματα που του έχω θέσει εγγράφως κι είναι ζωτικής σημασίας για την Πάρο:


Α) Σε συνάντηση που είχε, την Τετάρτη 8 Ιουλίου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, συζήτησαν για το Αεροδρόμιο της Πάρου· ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε για την προτεραιότητα που έχει δοθεί από πλευράς Υπουργείου αλλά και Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο και πληροφόρησε ότι το έργο επέκτασης του αεροδιαδρόμου βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2021 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πληρωμή των απαλλοτριώσεων γης. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας θα ακολουθήσει το τεχνικό δελτίο ένταξης του έργου.

Β) Σε συνάντηση που είχε την ίδια ημέρα με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως της έθεσε ζητήματα σχετικά με την Πάρο κι επικεντρώθηκε στην ανάγκη της έναρξης λειτουργίας παραρτήματος στην Πάρο του Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΥΡΟΥ, με τη δημιουργία αρχικά ειδικοτήτων που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών στον Τουρισμό (σε σχέση με την Εστίαση και με τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις). Τόσο η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, όσο κι η Γ.Γ. Αναστασία Γκίκα, τον διαβεβαίωσαν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα.

Γ) Σε σχέση με το Ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, και την επείγουσα ανάγκη για ανέλκυσή του το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν οι τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, και όχι μόνο, ενημέρωσε προφορικά και άμεσα, τις προηγούμενες ημέρες, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως το ζήτημα αυτό αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και σύντομα θα επανέλθει σχετικά.

Δ) Τέλος, με διαβεβαίωσε για τα θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό (ζητήματα που έχουν θέσει οι καφεστιάτορες, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων καθώς κι οι ξενοδόχοι) ότι θα τα προωθήσει αρμοδίως, αντιλαμβανόμενος πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατανοώντας απόλυτα τις δυσκολίες λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr