Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Φόρτωμας: «Δημιουργία πλατφόρμας τουριστικής εκπαίδευσης για νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων»

23 Φεβρουαρίου 2021 19:41

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των επαγγελματιών και εργαζομένων του τουρισμού ζήτησε ο Βουλευτής

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε υπόμνημα, προτείνοντας τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης των επιχειρηματιών τουρισμού και εστίασης που δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.
Αρχικά, o κ. Φόρτωμας ζήτησε από την Υφυπουργό Τουρισμού να μεσολαβήσει για να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό κατά του covid 19 πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες σε συνθήκες απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας.

Το σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Φόρτωμας, περιλαμβάνει τη 12μηνη λειτουργία πλατφόρμας με τίτλο «Small Islands Lab», μέσω της οποίας οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τρεις κύκλους δίμηνων σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς εστίασης (f&b), φιλοξενίας (hospitality) και marketing. Στην ίδια πλατφόρμα, πρότεινε να ενταχθούν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε τομείς που σχετίζονται με τον εναλλακτικό τουρισμό.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή Κυκλάδων, στόχος της πρότασης αυτής είναι η ενίσχυση των εξειδικευμένων γνώσεων των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό, η περαιτέρω κατάρτιση και ενημέρωσή τους πάνω στις εξελίξεις του κλάδου και, γενικότερα, η επιβράβευση των νησιωτών που ενισχύουν το εθνικό μας ΑΕΠ ετησίως, με επίκεντρο τους κατοίκους των μικρών νησιών, οι οποίοι στερούνται άλλων προνομίων λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας.
«Στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε για επανεκκίνηση του τουρισμού, εξέχουσα θέση οφείλει να διαδραματίζει η εκπαίδευση των επαγγελματιών μας, ώστε το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε στον επισκέπτη να είναι σταθερά πιο υψηλό και η εμπειρία που βιώνει να είναι κάθε φορά πιο ιδιαίτερη. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ξεκινά από τους πρεσβευτές του, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους του τουρισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο κ. Φόρτωμας.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr