Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού με αφορμή την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

15 Μαϊος 2021 15:54

Στα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία», το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ενταχθεί και το νησί της Μυκόνου, και η βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, στη Χώρα. Η κ. Μονογυιού είχε να την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμσούνη και να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιασμών στο νησί της.

Η συμμετοχή των κατοίκων της Μυκόνου στο πρόγραμμα εμβολιασμών είναι μεγάλη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 245 εμβολιασμοί, 160 με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson και 85 με το εμβόλιο της Pfizer. Η κ. Σαμσούνη ενημέρωσε τη βουλευτή ότι θα υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές στο νησί, δηλαδή στην υφιστάμενη γραμμή της Pfizer προστίθεται και η γραμμή της Johnson & Johnson. Η κ. Σαμσούνη αναφέρθηκε και στην τεράστια συμβολή, βοήθεια και αρωγή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά για να λυθούν προβλήματα καθημερινότητας αλλά και στις μετακινήσεις νοσηλευτών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Μυκόνου. Όπως πληροφορήθηκε υπάρχει έλλειψη ενός γενικού ιατρού που θα είναι απαραίτητος και εν όψει της τουριστικής σεζόν, και ξεκίνησε άμεσα τις κατάλληλες ενέργειες για να καλυφθεί η θέση. Η κ. Μονογυιού, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναφέρθηκε στον ξεχωριστό ρόλο που παίζουν οι δομές υγείας των νησιών, οι οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς και δύσκολους ρόλους, και δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον ενώ κάλεσε τους Μυκονιάτες να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο. «Από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε πάνω από όλα το ύψιστο αγαθό, την υγεία των πολιτών. Εμβολιαζόμαστε, κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας και την ελευθερία μας», τόνισε η βουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, η βουλευτής συνόδεψε και τον πατέρα της για να κάνει τη 2η δόση του εμβολίου. Η Κατερίνα Μονογυιού ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τον επαγγελματισμό και τη φροντίδα τους.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr