Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Φόρτωμας: « Η σύγχρονη τηλεργασία στην υπηρεσία της νησιωτικότητας»

11 Ιουνίου 2021 14:21

Για τη θεσμοθέτηση της μεθόδου τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα και τις ρυθμίσεις που αφορούν την καλύτερη στελέχωση και βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών

στα νησιά, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Σχετικά με την καθιέρωση της τηλεργασίας, ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που εντάσσει την εφαρμογή της στο δημόσιο τομέα με συγκεκριμένους όρους, έχοντας ως στόχο την καλύτερη προσαρμογή των υπαλλήλων στις νέες οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις και με πλήρη εναρμόνιση στην κεντρική γραμμή της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας, αλλά και ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις γενικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και των Ο.Τ.Α. και ειδικότερα για το άρθρο 26, δυνάμει του οποίου ενισχύεται η επάνδρωση των Ο.Τ.Α των ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς δίνονται κίνητρα στους εργαζόμενους με την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής από τους οικείους Δήμους.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπ’ αριθ. 922 υπουργική τροπολογία και στο άρθρο 5 αυτής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο τόνισε ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη έργων υποδομών στις νησιωτικές περιοχές όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

«Ως νησιώτης, θεωρώ χρέος μου να στηρίζω τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, να προωθώ την ανάπτυξή τους και να υπενθυμίζω σε όλους την ιδιαιτερότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της νησιωτικότητας», είπε ο κ. Φόρτωμας, συμπληρώνοντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου συμβάλλουν στην επίλυση της υποστελέχωσης των νησιωτικών υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα στην αναβάθμισή τους, γεγονός που διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών, όσο και των επισκεπτών τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr