Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ Πάρου: Να λειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Πάρου

10 Σεπτεμβρίου 2021 15:08

Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά, βρισκόμαστε δυστυχώς θεατές στο ίδιο επαναλαμβανόμενο έργο. Με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει συνολικά στις Κυκλάδες 11 ολιγομελή τμήματα ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ ανάμεσα στα οποία 2 τμήματα στη Πάρο.

Ειδικότερα την ειδικότητα Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας του ΕΠΑ.Λ. Πάρου, στην οποία είχαν εγγραφεί τρεις (3) μαθητές και την ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού στην οποία είχαν εγγραφεί τέσσερις (4) μαθητές.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές παραμένουν μετέωροι ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, αφού σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, αν θέλουν να σπουδάσουν αυτό που έχουν επιλέξει θα πρέπει να κάνουν εγγραφή σε άλλη σχολική μονάδα, δηλαδή να μετακομίσουν σε άλλο νησί ή στην ηπειρωτική Ελλάδα !!!

Για μια ακόμα φορά αγνοείται η περίφημη νησιωτικότητα και εγκαταλείπονται οι νησιώτες στην τύχη τους, σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Απαιτούμε, άμεσα το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Να μπορούν όλοι οι μαθητές των ΕΠΑΛ των νησιών μας χωρίς όρους και περιορισμούς να φοιτούν στις ειδικότητες και τους τομείς που επιθυμούν.

Πάρος 9-9-21

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα