Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Πάρου σχετικά με το 2ο Γυμνάσιο Πάρου

Μόνο θλίψη προκαλεί το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πάρου, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου και στο οποίο στην αναφορά στις σχολικές μονάδες του νησιού και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Παροικίας, αναγράφονται τα εξής :

῾῾... αναφορικά με τη μελέτη για το νέο Γυμνάσιο Πάρου, παρόλο που έχουμε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα περιμένουμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ορίσει αρμόδιο εκπρόσωπο, που θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του οικοπέδου στον Δήμο Πάρου’’ .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού έδωσε μάχη με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την παραχώρηση από πλευράς της του συγκεκριμένου οικοπέδου για την ανέγερση Γυμνασίου, άνευ ανταλλάγματος, προχώρησε και στην λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ( απόφαση 116 / 30 Σεπτεμβρίου 2020 ) με την οποία αποφάσισε εκ νέου την παραχώρηση στον Δήμο Πάρου και όρισε τα πρόσωπα που εξουσιοδοτεί για την υπογραφή του σχετικού συμβολαιογραφικού συμβολαίου.

Η συμβολαιογράφος Πάρου κ. Ευριδίκη Τσάση, που ορίστηκε με απόφαση του Δήμου Πάρου ( απόφαση 246 / 28 Ιουλίου 2021 της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πάρου ), είναι ενήμερη αφού ήρθε σε επαφή μαζί της η Δικηγόρος συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, κ. Έλλη Βελιάδη, για την συμπλήρωση του συνόλου των απαιτούμενων εγγράφων για την υπογραφή της σχετικής πράξης.

Τα στελέχη και οι υπηρεσίες του Δήμου Πάρου είναι επίσης ενήμερα, αφού ήρθε σε επαφή μαζί τους η συμβολαιογράφος κ. Τσάση προκειμένου να της χορηγήσουν το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα με την μορφή που ο νόμος προβλέπει, επικοινωνία που είχα και εγώ με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάρου και οι οποίες ανταποκρινόμενες παρέδωσαν στην συμβολαιογράφο τις σχετικές βεβαιώσεις.

Με λίγα λόγια, είναι ζήτημα χρόνου η συμπλήρωση των σχετικών εγγράφων και δικαιολογητικών για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου παραχώρησης και αυτό είναι γνωστό στον Δήμο Πάρου.

Ανακοινώσεις σαν αυτή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από πλευράς Δήμου Πάρου, όχι μόνο δεν προάγουν τη συνεργασία αλλά αντιθέτως την υπονομεύουν και μάλιστα με τρόπο καθοριστικό.

Για αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι μόνο θλίψη προκαλεί το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πάρου και καλώ τον Δήμο Πάρου να ανασκευάσει άμεσα τις παραπλανητικές, έως προσβλητικές, δηλώσεις σε σχέση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου που από την πρώτη στιγμή λειτούργησε με αίσθημα ευθύνης και στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης για την παραχώρηση του οικοπέδου της Περιφέρειας στον Δήμο Πάρου, χωρίς αντάλλαγμα, και έχουμε φτάσει πλέον, με γνώση του Δήμου Πάρου, στο τελικό στάδιο συγκέντρωσης των σχετικών εγγράφων και δικαιολογητικών για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.

Ως προς το αν αυτό είναι το μόνο εμπόδιο που έχει απομείνει για την ανέγερση του νέου Γυμνασίου Πάρου, επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ δημόσια σύντομα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική παραχώρηση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα