Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Τήνου: Λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

06 Ιουνίου 2012 18:48

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ενόψει των προβλημάτων λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», απέστειλε επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας, με την οποία

ζήτησε την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του προγράμματος. Παραθέτουμε την επιστολή, αυτολεξεί:

«Προς:

1. Γραφείο Πρωθυπουργού

κ. Παναγιώτη Πικραμμένου

2. Υπουργό Υγείας

κ. Χρήστο Κίττα

Κοιν.:

1. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Υπόψη Προέδρου

κ. Κωνσταντίνου Ασκούνη

2. Περιφερειακή Ένωση Δήμων

Νοτίου Αιγαίου

Υπόψη Προέδρου

κ. Στάθη Κουσουρνά

3. Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων & Σωματείων Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»

4. Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» Τήνου.

Θέμα: Λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το «Βοήθεια στο Σπίτι», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, έχει προσφέρει τα μέγιστα στις κατά τόπους τοπικές κοινωνίες της χώρας μας. Ως ο μοναδικός κοινωνικός θεσμός, που αγκαλιάζει τον μοναχικό άνθρωπο της ελληνικής περιφέρειας, υποκαθιστά πολλές φορές τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, που η κεντρική διοίκηση, δυστυχώς, δεν μπορεί να προσφέρει.

Η λειτουργία του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση συγχρηματοδοτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα τέλη του 2011 το ανωτέρω πρόγραμμα πήρε παράταση βάσει του νόμου 2190 του ΑΣΕΠ με χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και περίοδο ισχύος από 1/1/2012 έως 30/6/2012. Το μέλλον του προγράμματος πλέον, πέραν της 30ης Ιουνίου, κρίνεται αβέβαιο, καθώς μένουν λίγες μόνο μέρες έως τη λήξη ισχύος του.

Με δεδομένη την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην χώρα μας και την αβέβαιη πολιτική κατάσταση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, κρίνεται σκόπιμο η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας μας να φροντίσει άμεσα για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσα από την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους.

Το Βοήθεια στο Σπίτι στην Τήνο, με 3 μόνο εργαζόμενους, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 550 επισκέψεις το μήνα σε καταγεγραμμένα άτομα, προσφέροντας παράλληλα και άλλες υπηρεσίες, πέραν της αρμοδιότητάς τους, εξυπηρετώντας με κοινωνική ευαισθησία μεγάλο αριθμό πολιτών του νησιού, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό φορέα υγείας του νησιού, το Κέντρο Υγείας Τήνου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και όχι μόνο.

Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, έως επιτακτικό, τη δεδομένη χρονική στιγμή να προστατευτεί ο θεσμός του «Βοήθεια στο Σπίτι» και κατ' επέκταση οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες διαρκώς πλήττονται από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.»

{plusone lang=el}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr