Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα του Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπουργεία για την σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών στην Σύρο

15 Απριλίου 2022 15:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αίτημα του Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπουργεία για την σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών στην Σύρο

test2

test2

Επιστολή του Γιώργου Χατζημάρκου προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Δικαιοσύνης

Την σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών και στην Σύρο, κατά τα πρότυπα της Ρόδου, με χωρική αρμοδιότητα στις Κυκλάδες, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος από τα συναρμόδια υπουργεία, με γνώμονα την αμεσότερη απόδοση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και στους κατοίκους των Κυκλάδων.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει αποδέκτες τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γεώργιο Αμυρά.

Ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνει κατ’ αρχήν την ανταπόκριση που επέδειξε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, καθώς και το γραφείο Πρωθυπουργού, όσον αφορά την αναγνώριση του τεκμηρίου κυριότητας των ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και την θεραπεία αδικιών που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποτελεί δικαίωση στον αγώνα που πρώτη ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ακόμη μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα των δασικών χαρτών, αποτελεί και η υπ’ αρ. 25471/1451 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ/Β/28.03.2022) των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία συστήνεται Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών, Δασικών Χορτολιβαδικών και Βραχωδών Εκτάσεων (ΣΙΔΒΧΕ), με έδρα την Ρόδο και χωρική αρμοδιότητα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Δυστυχώς, όμως, η παραπάνω ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε και για τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία θα υπάγονται στο ΣΙΔΒΧΕ, με έδρα τον Πειραιά.
Ως εκ τούτου, επισημαίνει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, οι υποθέσεις που αφορούν την χωρική ενότητα των Κυκλάδων θα κρίνονται από ένα Συμβούλιο που δεν γνωρίζει τις τοπικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας, οδηγώντας σε δυσμενέστερες και πιο χρονοβόρες διαδικασίες, ενέχοντας τον κίνδυνο μη αναγνώρισης των πραγματικών υφιστάμενων ιδιωτικών δικαιωμάτων.

Για τον λόγο αυτό και με στόχο την αμεσότερη απόδοση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και στους κατοίκους των Κυκλάδων, ζητά την σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών και στην Σύρο, κατά τα πρότυπα της Ρόδου, με χωρική αρμοδιότητα στις Κυκλάδες, με την βεβαιότητα ότι, για την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών, τα συναρμόδια υπουργεία θα ανταποκριθούν για μια ακόμη φορά θετικά και θα θέσουν άμεσα σε προτεραιότητα το σχετικό αίτημα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Κ. Μπιζάς – Μ. Κωβαίος: Όσα είπαν κατά την επίσκεψη Βρούτση για τα δύο νέα, σπουδαία αθλητικά έργα που θα γίνουν στο νησί (Bίντεο)
  • Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη λύση των δύο κρατών
  • Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - «Ναι» σε Λοβέρδο, «όχι» σε Σαμαρά
  • ΕΟΦ: «Διαψεύδει» τον Τραμπ για την παρακεταμόλη - «Καμία απόδειξη ότι η λήψη της στην εγκυμοσύνη προκαλεί αυτισμό στο παιδί» (Βίντεο)
  • Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες - Απάτη η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)
  • Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Αναζητείται νέα ώρα για αύριο (Βίντεο)