Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δήμαρχος Αμοργού στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων της χώρας.

17 Ιουνίου 2022 15:00

Κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος παρευρέθηκε στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη πολύωρη σύσκεψη, πήραν το λόγο όλοι οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών Δήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους και στη συνεργασία που έχουν με την Κυβέρνηση, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υγεία, την Παιδεία, την Συγκοινωνία, την Επιχειρηματικότητα, την διαχείριση των Αποβλήτων και των Υδάτινων Πόρων, την Ενεργειακή τους Μετάβαση αλλά και στα θέματα υποστελέχωσης, χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού τους προγραμματισμού.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος επικεντρώθηκε στην χρηματοδότηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για έργα αγροτικής οδοποιίας που θα συμβάλουν περαιτέρω στην στήριξη του πρωτογενή τομέα, την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και τον σχεδιασμό προγράμματος για την κατασκευή κοινωνικής κατοικίας για τους δημόσιους υπάλληλους στα νησιά για την στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, στην ανάγκη να επιχορηγηθούν οι δήμοι για να καλύψουν το κόστος της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούν και στην καθημερινότητα των νησιωτών αλλά και στον τουρισμό οι ανατιμήσεις στα καύσιμα.

« Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς δεν επρόκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά για μια ουσιαστική σύσκεψη. Ως Δήμος έχουμε πετύχει μια εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση. Με σχέδιο, γνώση και προγραμματισμό δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καθημερινά το καλύτερο για το λαό της Αμοργού», δήλωσε ο κ. Καραΐσκος.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα