×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

10 Ιουλίου 2013 23:15

Με την υπ' αριθμό 1658/2013 απόφαση, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

της 29ης Ιουνίου 2011, με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, στην Κορφή Ξύδη. Η προσφυγή κατά της νομιμότητας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υποβλήθηκε από το Σύλλογο Γαλήνης και από ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση ακινήτων, εκδικάστηκε στις 28 Μαΐου στη Σύρο.

Μετά την έκδοση της απόφασης αυτής που δικαιώνει το Δήμο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι «μετά από αυτήν τη δικαστική εξέλιξη κάμπτονται και αυτές οι αντιδράσεις κατά της υλοποίησης του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί δικαίωση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου, ο οποίος μπορεί πλέον να προχωρήσει απρόσκοπτα στο επόμενο στάδιο για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη, κατασκευάζοντας ένα έργο πνοής και υψίστης σημασίας για τον τόπο μας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr