Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Χατζημάρκος : «Στα παιδιά οφείλουμε τον πιο υπεύθυνο, τον πιο δημιουργικό εαυτό μας. Με έργα και πράξεις.»

12 Σεπτεμβρίου 2022 17:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. Χατζημάρκος : «Στα παιδιά οφείλουμε τον πιο υπεύθυνο, τον πιο δημιουργικό εαυτό μας. Με έργα και πράξεις.»

test2

test2

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά, ξεκινά και η νέα προγραμματική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο, έχοντας εξασφαλίσει πλέον πολλαπλάσιους ευρωπαϊκούς πόρους, από τους οποίους αντίστοιχο πολλαπλάσιο μερίδιο προορίζεται και πάλι για τα σχολεία.

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Κοσκινού, στο Δημοτικό διαμέρισμα όπου βρίσκεται υπό κατασκευή από τον Δήμο Ρόδου ένας υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2021.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί ως μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά, συμβάλλει στο έργο της συντήρησης των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες εξασφαλίζοντας και δεσμεύοντας πόρους του Εθνικού σκέλους της χρηματοδότησης της και που είναι επιπλέον των πόρων  του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που περιλαμβάνονταν στο «ΕΣΠΑ 2014 – 2020» και πλέον στο «ΕΣΠΑ 2021-2027». 

Σχετικά ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως «Το σχολικό ξεκίνημα συμπίπτει με ένα τέλος και μία νέα αρχή. Με το τέλος μιας προγραμματικής περιόδου, όπου δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες αίθουσες σχολικών κτηρίων σε όλα τα νησιά μας βρήκαν στήριξη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας. Και με την αρχή της νέας προγραμματικής περιόδου που ξεκίνησε, αφού εξασφαλίσαμε πολλαπλάσιους ευρωπαϊκούς πόρους, από τους οποίους αντίστοιχο πολλαπλάσιο μερίδιο προορίζουμε και πάλι για τα σχολεία μας. Γιατί η επένδυση στην Παιδεία αποδίδει όσο καμία άλλη. Γιατί είναι αυτή που η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, για να αντικρίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό, εφηύραμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας χωρίς κενές θέσεις και χτίσαμε, για πρώτη φορά η δικής μας περιφερειακή αρχή, το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Για να έχουν τα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει και για να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, ακόμη και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί μας.

Γιατί στα παιδιά οφείλουμε τον πιο υπεύθυνο, τον πιο δημιουργικό εαυτό μας. Με έργα και πράξεις. Κάνουμε σήμερα, μικροί και μεγάλοι, το πρώτο βήμα στο νέο αυτό ταξίδι με ορμή, πάθος, προσήλωση και αισιοδοξία. Καλή μας αρχή!

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά με υγεία, πρόοδο και διάθεση για δημιουργία και γνώση».

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απάντηση του ΥΠΕΞ στη Ρηματική Διακοίνωση της Αιγύπτου για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών
  • Παραιτήθηκε από τη θέση Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς