Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση επαναλειτουργία του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου»

17 Νοεμβρίου 2022 01:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΟΡΤΩΜΑΣ
Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση επαναλειτουργία του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου»

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου του Καρνάγιου, για την επίλυση του οποίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων. Επίσης, αναφέρθηκε στην αίτηση που έχει κατατεθεί προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό του Καρνάγιου ως παραδοσιακού μνημείου, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα το Καρνάγιο στα Κουφονήσια να κλείσει, με καταστροφικές συνέπειες για τους αλιείς και τα πλεούμενα όχι μόνο του νησιού, αλλά και των υπολοίπων νησιών των Μικρών Κυκλάδων, την Αμοργό και τη Νάξο, που εξυπηρετούνται από αυτό.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων απεύθυνε ερώτηση προς τους Υπουργούς, ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για την άμεση επαναλειτουργία του Καρνάγιου, αλλά και με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, για το χαρακτηρισμό του ως παραδοσιακού μνημείου, διασφαλίζοντας τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την σοβαρή υποστελέχωση ΕΦΚΑ Θήρας
  • Φ. Φόρτωμας: «Η στελέχωση των δομών υγείας των νησιών γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση της ΝΔ »
  • Φίλιππος Φόρτωμας: Καθοριστική η παρουσία και το έργο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μεταξύ ΥΠΕΞ και Ομογένειας
  • 863.000 ευρώ για τις Κυκλάδες το 2026, από το Υπουργείο Εσωτερικών για δράσεις πυροπροστασίας
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την επίσπευση διαδικασίας νομιμοποίησης έργων σε τμήματα αιγιαλού νήσων Πάρου και Αντιπάρου
  • Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην Ολομέλεια για την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού