×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη

03 Δεκεμβρίου 2013 10:44

Κύριε Υπουργέ. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε σε τοπικό επίπεδο μετά την θεομηνία και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουμε

προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες, πληροφορούμαστε πως κυοφορούνται αποφάσεις που μας προβληματίζουν και μας εξοργίζουν.

Κύριε Υπουργέ,

Κανείς δεν είναι αντίθετος στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος και μπορούμε να κατανοήσουμε την αξιολόγηση των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες. Όμως λογικές κλεισίματος όπως αυτές που διαρρέουν, κινούνται στην λογική της υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών και γνωρίζεται πως ζούμε ούτως ή άλλως σε συνθήκες απομόνωσης σαν νησιωτικός χώρος και πως η υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών οδηγεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα νησιά.

Είναι καλό αυτοί που σχεδιάζουν να έχουν κοινό νου και να γνωρίζουν λίγο γεωγραφία ο νησιωτικός χώρος έχει ιδιαιτερότητες κάτι που και το σύνταγμα κατοχυρώνει.

Στα νησιά μας δεν χωράνε τυφλές αποφάσεις και ισοπεδωτικοί δημοσιονομικοί περιορισμοί. Δεν καταργείς οριζόντια δομές και ανθρώπινο δυναμικό στον νησιωτικό χώρο και μάλιστα επιχειρήσεων που προσφέρουν οικονομικό και κοινωνικό έργο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες.

Αυτό που πρέπει να γίνει πολιτική συνείδηση σε όλους και κυρίως στην κεντρική Διοίκηση είναι ότι στα νησιά μας όπως η Ρόδος οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ΡΟΔΑ και ΔΕΥΑΡ πέραν της εξυπηρέτησης του τοπικού πληθυσμού εξυπηρετούν εκατοντάδες επιχειρήσεις και τους πολύτιμους επισκέπτες μας (2.000.000) και κυρίως οι δημοτικές επιχειρήσεις αυτές, και προκύπτει από τα στοιχεία, δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κύριε Υπουργέ,

Παλεύαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης. Μετά την οικονομική ασφυξία που επεβλήθη στην αυτοδιοίκηση ενέργειες όπως η κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων καταργούν ευθέως και την ελάχιστη διοικητική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης μιας και όπως γνωρίζεται οι δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και προβλέπει ο Καλλικράτης, δεν μπορούν να καταργηθούν με υπουργικές αποφάσεις, και αρμόδιος για την συγχώνευση κατάργηση κ.τ.λ. είναι μόνο το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ροδίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τυχόν σκέψη της για κατάργηση των επιχειρήσεων ΡΟΔΑ και ΔΕΥΑΡ του Δήμου Ροδίων .

Την στήριξη της Περιφέρειας στους εργαζομένους του ΡΟΔΑ και της ΔΕΥΑΡ έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης

Την στήριξη της Περιφέρειας στους εργαζομένους του ΡΟΔΑ και της ΔΕΥΑΡ έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης σε συνάντηση μαζί τους (φωτογραφία). Είμαστε υποχρεωμένοι τόνισε σαν Περιφέρεια να επιδείξουμε ετοιμότητα και να αντικρούσουμε την όποια πρόθεση κατάργησης των ζωτικών για το νησί δημοτικών επιχειρήσεων .

Έχουμε επιχειρήματα που ισχυροποιούν την θέση μας.

Δεν θα σταθούμε απλοί αποδέκτες αποφάσεων.

Ο Περιφερειάρχης έστειλε την παραπάνω επιστολή στον καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό για την αυτοδιοίκηση και τις δημοτικές επιχειρήσεις Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης επικοινώνησε με την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και την ενημέρωσε για την αντίδραση των εργαζομένων του ΡΟΔΑ και της ΔΕΥΑΡ και ζήτησε την παρέμβαση της.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr