Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πολιτεία να μη επαναπαυτεί και να θυμάται ότι το βοήθημα των 580€ δε δίνει οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς

03 Δεκεμβρίου 2013 17:46

Με «ασπιρίνες δε γιατρεύονται οι βαριές ασθένειες».

Οι πλημμυροπαθείς της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα και τις συνέπειες που άφησε πίσω της η πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία. Οι τέσσερις (4) συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους και οι καταστροφές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι δυσβάσταχτος και γκρίζος απολογισμός. Η οργανωμένη πολιτεία έχει εκτεθεί, υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν αλλά υπάρχει  και το  πρόβλημα της άμεσης επούλωσης των πληγών που παραμένουν ανοιχτές.

Την ίδια ώρα η βαριά καθημερινότητα και ο χειμώνας επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Το βοήθημα των 580€ που αρχίζει και χορηγείται στους πλημμυροπαθείς είναι μια προσωρινή λύση.  Κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί και αυτονόητο είναι ότι δεν πρέπει και να πανηγυρίσει επειδή η πολιτεία αποδίδει αυτή την μικρή παροχή στους πλημμυροπαθείς. Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» επισημαίνει ότι «με ασπιρίνες δε γιατρεύονται βαριές ασθένειες». Η ενίσχυση και η  στήριξη των κατοίκων των πλημμυροπαθών περιοχών πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική. Οι ζημιές είναι μεγάλες και τα ανακοινωθέντα χρηματικά ποσά   δεν επαρκούν να τις καλύψουν. Απαιτείται:

-  άμεση αύξηση των αποζημιώσεων,

- μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων,

- άρση των χρονοβόρων  γραφειοκρατικών διαδικασιών

και

- συνεχή στήριξη (οικονομική, ηθική, ψυχολογική, κλπ) των ανθρώπων που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής, να διαπνέεται από σεμνότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπο και να έχει άμεσα αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία θα κατανοήσει και θα αναλάβει τις ευθύνες της γιατί

η καταστροφική κακοκαιρία πέρασε τα προβλήματα μένουν και πιέζουν....

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr