Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή της Τήνου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας

04 Φεβρουαρίου 2014 15:50

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμμετείχε η Τήνος με περίπτερο στην πτέρυγα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΟΤ, από τις 14 έως και τις 19 Ιανουαρίου.

Η επισκεψιμότητα της Έκθεσης ξεπέρασε τις 130.000 και το περίπτερο της Τήνου είχε ικανοποιητική προσέλευση τόσο επαγγελματιών τουρισμού, όσο και κοινού. Γενική εκτίμηση είναι ότι η φετινή σαιζόν θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή για την Ελλάδα και ειδικά για τις Κυκλάδες, καθώς το αρνητικό κλίμα που υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές σε βάρος της Ελλάδας, έχει αντιστραφεί. Σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά πλήθος θετικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, πολλά από τα οποία διοργάνωσε ο ΕΟΤ. Σύμφωνα με το NBC Nippo Research, σε δύο παρουσιάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα συγκριτικά του στοιχεία σε σχέση με την περσινή σαιζόν δείχνουν άνοδο. Οι Ολλανδοί, προσανατολίζονται σε οικονομικά πακέτα διακοπών και κυρίως αναζητούν νέους, όχι πολυδιαφημισμένους προορισμούς, που μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μορφές διακοπών.

Στη διάρκεια της Έκθεσης, έγιναν συναντήσεις και παρουσίαση της Τήνου σε πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και tour operators που αφήνουν πολύ θετικά μηνύματα για την Τήνο:

- Η αρχισυντάκτης της εταιρείας het-boekje.nl, που δημιουργεί οδηγούς περιοχών στα Ολλανδικά θα επισκεφθεί την Τήνο για δημιουργία αντίστοιχου οδηγού.

- Θα υπάρξουν εκτενή αφιερώματα και παρουσίαση της Τήνου σε 2 εκδόσεις του περιοδικου De Griekse Gids.

-  Δημιουργείται σελίδα για την Τήνο στο Griekenland.net.

- Τον Ιούνιο αναμένεται η έκδοση του περιοδικού SEASONS με οκτασέλιδη παρουσίαση της Τήνου και ειδικό αφιέρωμα στους περιστερώνες, έπειτα από την επίσκεψη Ολλανδών δημοσιογράφων τον περασμένο Μάιο.

- 3 tour operators εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον να προσθέσουν την Τήνο στους προτεινόμενους προορισμούς τους.

- Ανανεώθηκε η συνεργασία με 2 tour operators που ήδη διαφημίζουν την Τήνο.

Μετά την επιτυχή παρουσία της Τήνου στην Ολλανδία, η ετήσια παρουσία της εκεί είναι επιβεβλημένη, αφού, μετά από έρευνα του ΕΟΤ Ολλανδίας, οι επισκέπτες, ενώ έχουν αποφασίσει ποια χώρα θα επισκεφτούν, ζητούν επιμέρους πληροφορίες και για άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός της Τήνου για τον Φεβρουάριο η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο, ενώ τον Μάρτιο η Τήνος θα δώσει το παρόν στις Εκθέσεις του Βερολίνου, του Παρισιού, της Μόσχας και του Κιέβου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr