Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα προβλήματα των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων

20 Φεβρουαρίου 2023 17:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα προβλήματα των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων

test2

test2

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα μεγάλα Λατομεία του Νομού Κυκλάδων, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση του συνόλου των αιτημάτων που υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος - ΤΕΜΝΕ).

Ο κ. Βρούτσηςέθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων (20.02.2023), στην οποίαπεριγράφεται το μέγεθος του προβλήματος, καθώς η μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση γνωμοδοτήσεων για σημαντικές υποθέσεις, αλλά και στην έκδοση απαραίτητων αδειών, προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Προβλήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση επενδύσεων για ανεύρεση και αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων, καθώς και την ορθολογική εκμετάλλευση των υφιστάμενων εξορυκτικών δραστηριοτήτων των εν λόγω επιχειρήσεων.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσηςκαλεί τον κ.Υπουργό να εξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια που θα συμβάλλει στην άμεση μείωση των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση των αιτημάτων των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Οι πολίτες από αύριο μέσω του myinfo.gov.gr εκδίδουν Προσωπικό Αριθμό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σε 34 ερωτήσεις και απαντήσεις
  • Κ. Μητσοτάκης: Έκπτωση Πρυτάνεων αν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους (Bίντεο)
  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή σε κάθε μορφή παρότρυνσης, ανοχής ή συγκάλυψης της βίας, από δημόσιες τοποθετήσεις και από πράξεις ή παραλείψεις»
  • Δυναμική Παρουσία του Δήμου Τήνου στην Attica Green Expo 2025 – Στο Επίκεντρο η Βιώσιμη Ανάπτυξη και ο Θεματικός Τουρισμός
  • Kατερίνα Μονογυιού: 40.000.000 € για την αποπληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ουσιαστική στήριξη στους νησιώτες μας
  • Ζελένσκι: «Xτυπήσαμε τη ρωσική αεροπορία με 117 drones, λαμπρό αποτέλεσμα που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας»