Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

20 Μαρτίου 2023 00:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

test2

react2 2025

skandalis77

Την Παρασκευή το πρωΐ, προσκεκλημένος από τον Δήμο Άνδρου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος κομποστοποίησης SIRCLES, στο συνεδριακό κέντρο «Γιάννης Γλυνός» στον Όρμο Κορθίου.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συνεργασία του Δήμου, του ΕΜΠ και της ΜΚΟ «ΓΗ» που αναπτύσσεται σε 7 ευρωμεσογειακές χώρες όπως, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία (Καταλωνία), Ιορδανία, Παλαιστίνη, Τυνησία και Λίβανος.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη και του καθηγητή του ΕΜΠ Γερ. Λυμπεράτου, τόνισε τρία σημεία: α) το πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι καινοτόμο, εντάσσεται στη διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και στην κυκλική οικονομία και γι αυτό πρέπει να επεκταθεί σε όλο το νησί και γενικότερα β) είναι ανεπίτρεπτο η χώρα μας, με ευθύνη τόσο της Πολιτείας όσο και της Αυτοδιοίκησης να είναι ουραγός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων γ) η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και των λυμάτων, είναι κοινωφελές έργο και γι αυτό και οφείλει να ασκείται από δημόσιες πολιτικές. Γι αυτό είμαστε και κατηγορηματικά αντίθετοι με το υπό συζήτηση αυτές τις μέρες καταστροφικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ στη Βουλή, που ιδιωτικοποιεί το νερό και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πολλά άλλα.

Επίσης το Σάββατο βράδυ παρακολούθησε στο θεατράκι της Χώρας, την εξαιρετική παράσταση της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου «Αυτό το παράξενο ζώο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη.

 Τέλος συνοδευόμενος από τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Άνδρου Δημήτρη Ζάννε και τον επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, επισκέφθηκε το Μπατσί, τη Χώρα και το Γαύριο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη και φίλους του κόμματος.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Όλα έτοιμα για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία - 122.546 πολίτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής
  • Επίσκεψη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της ΔιασποράςΦίλιππου Φόρτωμα
  • Αναφορά Φίλιππου Φόρτωμα προς την Υπουργό Παιδείας για την ελλιπή στελέχωση των σχολικών μονάδων της Άνδρου
  • Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την ημέρα του Πολυτεχνείου
  • Τήνος: Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με φορείς κατοίκους στη Δημοτική Ενότητα Πανόρμου
  • Λαϊκή Συπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου