Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τον κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

12 Αυγούστου 2014 17:01

Με τον κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο, Επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, χθες το πρωί στα γραφεία της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Ο κ. Τσαρμπόπουλος, συνοδευόταν από τα μέλη του Γραφείου του UNHR και συνεργάτιδες του κκ. Αριάνα Βασιλάκη, Αριάδνη Σπανάκη και Έλενα Γιαννίκη και ενημέρωσε τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το ρόλο του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα των αυξημένων πλέον αφίξεων δια θαλάσσης στα Δωδεκάνησα, προσφύγων, καθώς και οι προκλήσεις της πρώτης υποδοχής τους στην περιοχή μας.

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Το ζήτημα της μεγάλης εισροής προσφύγων στα νησιά μας πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατηγικά και με σοβαρότητα, χωρίς πυροτεχνήματα πολιτικού λαϊκισμού, όπως εδώ και καιρό τονίζουμε. Οι θέσεις μας είναι γνωστές και συγκεκριμένες, πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά, με στόχο την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών περίθαλψης και υγιεινής στους πρόσφυγες που φτάνουν εδώ. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους, να θυμίσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις υποχρεώσεις τους και τέλος να απαιτήσουμε τη συμμετοχή αλλά και την ανάληψη ευθύνης από πλευράς τους.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, από πλευράς μας θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεργαστούμε για όλα τα σχετικά θέματα με το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη χώρα μας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr