Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά

28 Μαρτίου 2024 13:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτης, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου στη Σύρο.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία απέναντι στους αθλητές των νησιών είναι να μετακινούνται δωρεάν, καθώς η συμμετοχή σε αγώνες και πρωταθλήματα στα νησιά έχει πολύ υψηλό κόστος αφού χρειάζονται απαραίτητα και διανυκτερεύσεις για τους αθλητές».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε πως «έχοντας ισχυρή την πεποίθηση ότι το άρθρο 101 του Συντάγματος περί νησιωτικότητας πρέπει να εφαρμοστεί και για τον αθλητισμό στα νησιά μας, εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα».

Στην πρόταση του κ. Λεονταρίτη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ενσωματώθηκε και η προσθήκη που πρότεινε ο Επάρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γ. Μαργαρίτης για ένταξη των ομάδων στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία των γραμμών ελεύθερης δρομολόγησης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Την αγάπη μας για τη νεολαία και τον αθλητισμό την έχουμε αποδείξει έμπρακτα με την ανακατασκευή του συνόλου σχεδόν των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά μας προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονους αθλητικούς χώρους.
Με την πρόταση που καταθέτουμε, διεκδικούμε την έμμεση οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας των σωματείων μας προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα της πιο δύσκολης γεωγραφικά περιοχής της Ευρώπης.
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στη νεολαία και τον αθλητισμό».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)