Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προώθηση δράσεων παροχής κινήτρων βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες.

02 Σεπτεμβρίου 2024 23:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προώθηση δράσεων παροχής κινήτρων βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες.

test2

test2

Κύριε Πρόεδρε,

Ως βουλευτής και μόνιμος κάτοικος των Κυκλάδων καθημερινά διαπιστώνω το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην καθημερινότητα των νησιωτών μας από την υποστελέχωση των μονάδων υγείας του Νομού μας.
Από τις επαφές μου με ιατρούς και διοικητικά στελέχη σε όλα τα νησιά μας προέκυψε η διαπίστωση, ότι η στελέχωση των μονάδων υγείας συναντά σημαντικά εμπόδια, με κυριότερα το κόστος της στέγασης αλλά και το υψηλό ακτοπλοϊκό κόστος μεταφοράς, από και προς τα νησιά.
Η παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό που δέχεται να εργαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και έχει υψηλή θέση στην κυβερνητική ατζέντα, καθώς το αρμόδιο υπουργείο έχει προχωρήσει ήδη σε πρόσθετες μισθολογικές παροχές.
Ωστόσο, πολλές φορές οι λύσεις που προάγουν την κοινωνική ευημερία βρίσκονται στη συναντίληψη και συνεργατικότητα όσων δραστηριοποιούνται στα νησιά με οποιονδήποτε τρόπο.
Στο πνεύμα αυτό και σε συνέχεια πολλών προηγούμενων προσφορών σας, θα ήταν ευεργετικό αν το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται με οποιαδήποτε σχέση αμειβόμενης εργασίας στις Κυκλάδες είχε τη στήριξη της εταιρείας σας όσον αφορά το ακτοπλοϊκό κόστος μετακίνησης από και προς τα νησιά των Κυκλάδων με τη μορφή της έκπτωσης εισιτηρίων σε ποσοστό 50%.
Η κοινωνική αυτή συνεισφορά θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό κίνητρο για τους ιατρούς που επιλέγουν να εργαστούν στη νησιωτική χώρα.
Ελπίζω και προσδοκώ ότι η πρόταση μου θα αξιολογηθεί με βάση τις κοινωνικές ευαισθησίες που η εταιρεία σας έχει επιδείξει στην πράξη.

Με εκτίμηση
Μάρκος Εμμ. Καφούρος

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: Το «Αμοργόραμα» πρότυπο για όλες τις Κυκλάδες – Πρωτοβουλία ψαράδων γίνεται εθνικό μοντέλο προστασίας θαλασσών (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου και βιώσιμο σχήμα διακυβέρνησης
  • Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα θεσμοθετήσουμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
  • Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Συμφωνία ή κόλαση, περιμένουμε μέχρι την Κυριακή την απάντησή σας
  • Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE (Βίντεο)
  • Πότε έρχονται οι πρώτες μειώσεις στα ράφια (Βίντεο)